Θ. Χαραλαμπίδου: «Σε κίνδυνο η υγεία των δημοτικών υπαλλήλων Σερρών»


Της Θένιας Χαραλαμπίδου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Σερρών

Για άλλη μια φορά ανοργάνωτη η Δημοτική Αρχή του κ. Χρυσάφη, μόνο που αυτή τη φορά οι συνέπειες πλήττουν και όλους του δημοτικούς υπαλλήλους, αφού αναγκάζονται να εργάζονται σε περιορισμένους χώρους, χωρίς τις προβλεπόμενες αποστάσεις και τα προληπτικά μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, όπως διαπιστώνει κάποιος στην πράξη αν επισκεφτεί το δημαρχείο.

Ομολογουμένως, στον ιδιωτικό τομέα οι συνθήκες εργασίας, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πολύ χειρότερες με αποτέλεσμα σε αρκετές επιχειρήσεις να υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση του κορονοϊού. Θα περιμέναμε όμως ο Δήμαρχος που απευθύνθηκε πολλές φορές στους πολίτες, και μάλιστα επικριτικά, για την μη τήρηση των μέτρων, να είχε την προνοητικότητα και την μέριμνα ώστε να τηρούνται στις υπηρεσίες του Δήμου όλα όσα προβλέπονται δια νόμου και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

Επομένως, για την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του δήμου, όπου στοιβαγμένοι υπάλληλοι προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ευθύνεται ο ίδιος ο Δήμαρχος, πόσο μάλιστα αφού επιπροσθέτως, εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει και την επέκταση του γραφείου του, καταλαμβάνοντας επιπλέον χώρους στο δημαρχείο.

Άξιο απορίας βέβαια είναι το γεγονός ότι αν και ο Δήμος Σερρών είναι στην κατηγορία «Βαθύ Κόκκινο» παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος οργανώνει συνεντεύξεις τύπου προσκαλώντας τα μέσα ενημέρωσης για δια ζώσης δηλώσεις, όπως αυτή που έδωσε τη Δευτέρα 12 Απριλίου στο ΔΗΠΕΘΕ. Δεν γνωρίζω βέβαια εάν στους «Βαθιά Γαλάζιους Δήμους» ισχύουν άλλοι κανόνες από αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κύριοι συνετιστείτε, η κατάσταση είναι κρίσιμη!

Κοινοποίηση