Σέρρες: Απατεώνες «χτύπησαν» και στους γονείς της προέδρου της ΚΕΔΗΣ με τη μέθοδο του δήθεν τροχαίου

Τους γονείς της προέδρου της ΚΕΔΗΣ, Χρυσάνθης Παλάζη προσπάθησαν να εξαπατήσουν δύο απατεώνες το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι άγνωστοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους ηλικιωμένους γονείς της κυρίας Παλάζη, ο ένας εκ των δύο προσποιήθηκε ότι είναι γιατρός και ζήτησε το ποσό των 22.000 ευρώ γα την δήθεν χειρουργική επέμβαση που θα έπρεπε να κάνει η κυρία Παλάζη μετά από τροχαίο ατύχημα, στο οποίο υποτίθεται είχε εμπλακεί.

Για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί οι απατεώνες, ο «μαϊμού» γιατρός έδωσε το τηλέφωνο σε μια γυναίκα, η οποία προσποιήθηκε την πρόεδρο και με κλάματα παρακαλούσε για βοήθεια.

Την είδηση έκανε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ίδια η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, η οποία και έγραψε τα παρακάτω:

«Προσπαθώ να γράψω ήρεμα, αν και τρέμω ακόμη, γιατί θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω τον κόσμο. Νωρίτερα οι ηλικιωμένοι γονείς μου, κόντεψαν να “μείνουν στον τόπο”, όταν δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα στο σπίτι από έναν γιατρό που πήρε να τους ενημερώσει για ένα δυστύχημα που υποτίθεται πως έπαθα και νοσηλεύομαι σε πολύ άσχημη κατάσταση και πρέπει να υποβληθώ σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Στις επίμονες εκκλήσεις του πατέρα μου να μιλήσω μαζί τους, μια γυναίκα με κλάματα και κραυγές φώναζε μόνο άναρθρα και παρακαλούσε τους γονείς μου να βοηθήσουν τον γιατρό με χρήματα ΑΜΕΣΑ. Η πίεση για χρήματα ή χρυσαφικά που πρέπει να δοθούν απόψε, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα της επέμβασης και το υψηλό κόστος της, έκαναν τον πατέρα μου να αρχίσει τις στοχευμένες ερωτήσεις που τον υποψίασαν πως όλο αυτό το τηλεφώνημα είναι απάτη. Η σκηνοθεσία πάντως είναι εξαιρετικά καλά στημένη, στο ερώτημα του πατέρα μου για τον άνδρα μου απάντησαν πως έχει δώσει μεγάλη ποσότητα αίμα και είναι σε ημιλιγόθυμη κατάσταση!!

Επίσης μέσα σε συνθήκες ταραχής, πανικού, η λογική παραμερίζεται γιατί κυριαρχεί το συναίσθημα και η αγωνία. Παράκληση θερμή και δική μου και της Αστυνομίας που ενημερώθηκε για το περιστατικό. Μάλιστα από την Αστυνομία με ενημέρωσαν ότι σήμερα τα κρούσματα είναι πολλά και κάνουν έκκληση σε όσους δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα να επικοινωνούν άμεσα με την Αστυνομία.

Μιλήστε στους ηλικιωμένους ανθρώπους, ενημερώστε για τις πιθανότητες απάτης. Έχουν βρεθεί πολλοί άνθρωποι που πέφτουν θύματα κατά καιρούς τέτοιων επιτήδειων και ακόμη συνεχίζουν!! Και με την ευκαιρία να ξανααπευθύνω έκκληση: όποιος γνωρίζει κάποιον ηλικιωμένο μοναχικό, ας απευθυνθεί στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (2321068900) προκειμένου να τον/την εντάξουμε στο Πρόγραμμα Φιλία σε κάθε ηλικία, σε συνεργασία με την κ. Αθηνά Λινού και το Ινστιτούτο Prolepsis. Δεν κοστίζει τίποτα και βοηθάει να παλέψουμε την μοναξιά των μοναχικών ηλικιωμένων».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •