Όποιος πάει μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη θα δει τα διόδια να κατασκευάζονται στο Δερβένι

(Φωτογραφία αρχείου)

Του Ιωάννη Γιάντσιου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Συγχαρητήρια» στον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, (που είναι από τις Σέρρες) στον Κ. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Τσιτζικώστα, των Αντιπεριφερειαρχών κ.λ.π. που για άλλη μια φορά θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Σερραίων Πολιτών, των πολιτών της Βορείου Ελλάδος (και όχι μόνο) με πρόσθετα «παράνομα» τέλη διοδίων, για λογαριασμό όχι των πολιτών αλλά των «εθνικών μας νταβατζήδων» όπως έλεγε και ο Κ. Καραμανλής στον Μπαϊρακτάρη…

Σ’ εμάς εδώ υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα, το 2017, μετά των πολλών πιέσεων από εμάς τους πολίτες, κατέθεσε (η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, μαζί με το Επιμελητήριο Σερρών κλπ) Προσφυγή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου για τα διόδια Στρυμονικού.
Το αποτέλεσμα, η Προσφυγή της δικής μας Περιφέρειας να μην συζητηθεί ποτέ!!!!!! Αντίθετα η Περιφέρεια Ηπείρου την συζήτησε και δικαιώθηκε!!!

Το Δ΄ τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 434/2021 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου και ακύρωσε την απόφαση του πρώην Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κατά το μέρος που παρέλειψε να κρίνει κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο τη θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη διοδίων για τους κατοίκους της ΠΕ Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως εξήγησε, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το έργο κατασκευάστηκε ως δημόσιο (και όχι μέσω παραχώρησης) δεν υπάρχει παράλληλο δίκτυο (το οποίο εκ των υστέρων ο τότε Υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων – Τρικάλων) και στη διάκριση που υπήρχε με την διαφορετική αντιμετώπιση των κατοίκων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Μετσόβου. Όταν έχεις υποθέσεις με σύγκρουση συμφερόντων πρέπει να έχεις και άτομα που να εμπιστεύεσαι» κατέληξε.

Κ. Περιφερειάρχα και λοιποί, το 2017, όταν η Περιφέρεια Ηπείρου κατέθεσε την Προσφυγή της στο ΣτΕ, μετά από δικές μας «πιέσεις» ως Κίνηση Σερραίων Πολιτών όχι στα Διόδια, ζητούσαμε έντονα να καταθέσει και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας την ίδια Προσφυγή. Αυτά γινόταν στον χώρο του Επιμελητηρίου Σερρών. Τότε που το Επιμελητήριο Σερρών έκανε έκθεση για πόσο θα κοστίσει στους πολίτες της ΠΕ Σερρών η καταβολή των τελών διοδίων και μας έλεγε ότι θα καταβάλουμε ετησίως το ποσό των 49.000.000,00 ευρώ!!

Υποσχεθήκατε και καταθέσετε Προσφυγή δίχως να γνωρίζουμε το περιεχόμενο του αν και το ζητήσαμε. Έκτοτε, η Προσφυγή που καταθέσατε ως Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μας ενημέρωναν οι αρμόδιοι σας ότι πήγε «άπατη;;;». Με λίγα λόγια, δεν συζητήθηκε ή απορρίφθηκε (κανείς μας δεν γνωρίζει την τύχη της). Η «μαχητικότητα» αυτής της Προσφυγής από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας «χάθηκε» με την ανάληψη του αρμόδιου Υπουργείου από ομοϊδεάτες σας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η δε Περιφέρεια Ηπείρων να συνεχίσει και να κερδίσει την Προσφυγή της. Αντίθετα με την δική μας Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας η οποία δεν έπραξε όπως η Ήπειρος και να «χάσουμε» για άλλη μια φορά να «απαλλαγούμε» από την καταβολή των διοδίων τουλάχιστον του Στρυμονικού!!

Όπως καταλαβαίνετε εγείρονται τεράστια ερωτήματα σχετικά με τη ευθύνη που έχετε διότι δεν συζητήθηκε η Προσφυγή.
Γιατί δεν συζητήθηκε η Προσφυγή; Μαθαίνουμε ότι δεν πληρώθηκαν τα παράβολα?? Είναι αλήθεια αυτό!!! Γιατί δεν ακολουθήσατε την Προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου!!!
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Όποιος έχει βέβαια συνείδηση και όπως φαίνεται, κανείς δεν έχει συνείδηση.

«Άθλια» μας συμπεριφέρονται εμάς τους πολίτες οι «ταγοί» της εξουσίας…
Πάλι τελευταίοι ως ΠΕ Σερρών!! Δεν αντέχετε όλο τελευταίοι…
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από εμάς στον Περιφερειάρχη Ηπείρου που παλεύει για τα συμφέροντα της Περιφέρεια του.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •