Στο «πεδίο μάχης» ΤΟΕΒ Νιγρίτας & Δήμος Βισαλτίας- Σκληρή απάντηση Δ. Χύτα στον Αθ. Μασλαρινό


Στο «πεδίο μάχης» βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, ως… αντίπαλοι, ο ΤΟΕΒ Νιγρίτας και ο Δήμος Βισαλτίας.

Η ανάρτηση του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, στις 27 Απριλίου, σχετικά με την κατάσταση σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Βισαλτίας, όσον αφορά στη διαχείριση των αγροτικών αποβλήτων και υπολειμμάτων και με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας Δημήτρη Χύτα να διερωτάται αν ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός είναι ικανοποιημένος από αυτή την κατάσταση, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να ξεσπάσει ένας ανελέητος «πόλεμος» ανακοινώσεων, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.

Την επομένη της ανάρτησης και της δημοσίευσης του θέματος και συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός έστειλε απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας δηλώνοντας αρχικά ότι η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του τόπου, όταν πρόκειται για όφελος των πολιτών, άφησε, όμως, σαφείς αιχμές προσθέτοντας πως «το έδειξε έμπρακτα και απέναντι στον κ. Χύτα, παρόλο που μέχρι και σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση του τί ακριβώς γίνεται με την δράση που επιχειρεί».

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νιγρίτας Δημήτρης Χύτας, «σήκωσε το γάντι» που του… πέταξε ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός και εξέδωσε μία ανακοίνωση, με ιδιαίτερα σκληρό και «καυστικό» περιεχόμενο, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε Δήμαρχε
Τα δικά μου ‘’κίνητρα’’ (όπως τα αναφέρετε στην επιστολή σας), για τον τόπο μου είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες, τα δικά σας κίνητρα διερευνώνται κύριε Μασλαρινέ ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών ρύπανσης του περιβάλλοντος που είναι ντροπή για το δήμο μας χρειάζεται ευαισθητοποίηση και μόνο, δεν χρειάζονται κίνητρα, μην μπερδεύεστε. Δεν είναι όλα βιοπορισμός και μικροπολιτική επιβίωση.
Το πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων – άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων ξεκίνησε ως διακρατικό πρόγραμμα MED συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στις αρχές του 2010 επί άλλης δημοτικής αρχής και ύστερα εγκαταλείφθηκε.
Αν όπως λέτε οι φωτογραφίες είναι από περιοχές που δεν ανήκουν στον τομέα ευθύνης του ΤΟΕΒ Νιγρίτας αλλά σε άλλον, εσάς που είναι τομέας ευθύνης σας, τι κάνετε για να μην υπάρχει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα; Τίποτα. Μόνο κούφια λόγια και πολιτικαντισμό παλαιάς κοπής.
Το ότι είστε ολίγιστος και ανεπαρκής για το δημόσιο αξίωμα στο οποίο βρεθήκατε μπορεί να είναι πρόβλημα δικό σας, δεν πρέπει όμως να πληρώσουν αυτή την ανεπάρκεια και ασχετοσύνη οι πολίτες και το περιβάλλον για μια λανθασμένη επιλογή τους.
Τέλος, το επιχειρείν είναι ιερή λέξη για εκείνους που το υπηρετούν με κόπο και θυσίες και είναι φράση φορτισμένη με το θετικό αξιακό φορτίο της προσφοράς και της δημιουργίας, μη χρησιμοποιείται λοιπόν και πολύ περισσότερο μην εμπαίζεται με λέξεις και έννοιες που δεν γνωρίζετε και που σας είναι παντελώς ξένες.
Σε ότι με αφορά, δοξάζω τον Κύριο που μετά από σκληρή εργασία δεκαετιών έχω καταφέρει να λύσω το βιοποριστικό μου πρόβλημα, συνεχίζω όμως καθημερινά να αγωνίζομαι και να είμαι σε θέση με όποιο τρόπο μπορώ, να προσφέρω ανιδιοτελώς στον τόπο μου και τους συνανθρώπους μας. Δεν είναι κακό ούτε ελάττωμα να είναι κανείς φτωχός όταν έχει το σθένος και τη δύναμη να αγωνίζεται για να αλλάξει τη θέση του προς το καλύτερο, ελάττωμα που δεν διορθώνεται, είναι να είναι κανείς αργόσχολος και αδαής και να εξαρτά την επιβίωση του από αποζημιώσεις εφήμερων δημόσιων αξιωμάτων, αυτό είναι ελάττωμα και περικλείει μέσα του την παθογένεια του νεότερου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κράτους θα τολμούσα να πω στο δημόσιο βίο του.
Κύριε Μασλαρινέ είναι ίδιον των διαχρονικά αποτυχόντων να βλέπουν κίνητρα, πίσω από ενέργειες και δράσεις που αποσκοπούν στο κοινό καλό.
Δημήτριος Χύτας
Πρόεδρος ΤΟΕΒ Νιγρίτας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •