Ξύπνησαν μνήμες στην Κάτω Αμπέλα-Τρισάγιο για τον Γιάννη Παραστατίδη που έφυγε νωρίς

Τρισάγιο για την μνήμη του Λοχία Εκπαιδευτή Αλεξιπτωτιστή των Καταδρομών Γιάννη Παραστατίδη τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Μαΐου στην Κάτω Αμπέλα. Ο Γιάννης Παραστατίδης έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή μετά από ένα δυστύχημα που σημειώθηκε τη στιγμή που είχε κάνει το άλμα από το αεροπλάνο C130.

«Δάκρυα υπερηφάνειας , συγκίνησης και πόνου. Υπηρετούσαμε μαζί με τον Γιάννη. Περάσαμε μαζί Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Έχω πολλά να θυμηθώ. Ο μαύρος Δεκέμβρης του 1985. Ένα σπάνιο στα Παγκόσμια χρονικά ατύχημα στο αεροπλάνο C 130 του έκοψε πρόωρα και άδικα το νήμα της ζωής εν ώρα καθήκοντος, κάνοντας άλμα» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σερρών Κώστας Μπούμπας, ο οποίος ήταν συμμαθητής μαζί με τον εκλιπών στο σχολείο Αλεξιπτωτιστών.

Όλοι ήταν εκεί η μητέρα του κ. Μάρθα, ο αδερφός του ο Τάσος, η αδερφή του η Έφη, τα ανίψια του. Η Πανελλήνια Ομάδα Αλεξιπτωτιστών ΜΑΛ – ΟΥΚ από την Αθήνα ήταν εκεί. Παρούσα και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Σερρών.(Πρόεδρος: Ντίνος Μελαχροινός-μέλος Βαγγέλης Σαλαχώρης).Παρών και ο Δήμαρχος Σιντικής Καταδρομέας- Αλεξιπτωτιστής Αξιωματικός κ. Φώτης Δομουχτσίδης.

Κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου τοποθετήθηκε θυρεός στο μνήμα του από την Ομάδα της Αθήνας. Στεφάνι απέστειλε και το Επίλεκτο Τάγμα Αλεξ/των( Ε.Τ.Α.)

 

Κοινοποίηση