Συνάντηση Ν. Παυλίδου και Π. Σπυρόπουλου- Ποια ζητήματα έθεσαν πολίτες στο θεσμό του Συμπαραστάτη (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο είχε σήμερα η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου.

Τονίζοντας πως η φυσική επαφή ήταν αυτή που έλειψε, η κ. Παυλίδου πρόσθεσε πως βγαίνουμε από την πανδημία και πως καλό είναι να επανέλθουμε στην κανονικότητα, σε κανονικούς ρυθμούς και πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να δουλέψει με το συνήθη τρόπο.

Με αφορμή το θεσμό του Συμπαραστάτη, η κ. Παυλίδου πραγματοποιεί επισκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες επισκέψεις θα συνεχισθούν.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της Π.Κ.Μ.. Συζητήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη και το προσωπικό τα προβλήματα, την πορεία μέσα στην πανδημία και πως σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε στο μέλλον, για την όλο και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, μια δύσκολη χρονιά, διαφορετική από όλες τις άλλες και ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη έτυχε να ενεργοποιηθεί αυτή την ειδική χρονιά» δήλωσε στο Infonews24 η κ. Παυλίδου, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες προσέτρεξαν στο θεσμό κατατέθηκαν αιτήματα, δόθηκαν απαντήσεις και η συνεργασία με το προσωπικό ήταν καλή.

Η κ. Παυλίδου επεσήμανε πως ο θεσμός λειτούργησε ικανοποιητικά, παρόλο που ήταν η πρώτη χρονιά και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, πως τα αιτήματα των πολιτών ήταν ποικίλα και αφορούσαν σε όλες τις αρμοδιότητες της Π.Κ.Μ., όλες τις Γενικές Διευθύνσεις.

Τα περισσότερα αιτήματα προήλθαν από τη Μητροπολιτική Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες κατά κύριο λόγο να εκφράζουν την αγωνία τους για τη διαχείριση της πανδημίας και τη μικρή επιχειρηματικότητα που «έτρεξε» μέσα στην πανδημία, για θέματα υγείας και περιβάλλοντος όπως την καταπολέμηση των κουνουπιών, αλλά κυρίως εκφράστηκαν παράπονα για την ελλιπή εξυπηρέτηση από δημόσιες υπηρεσίες, λόγω των ειδικών αδειών και της τηλεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος έδωσε για μία ακόμη φορά «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κ. Νιόβη Παυλίδου υπογραμμίζοντας πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετική» την επιλογή της και τονίζοντας πως είναι ένα άνοιγμα που κάνει ο Περιφερειάρχης προς όλους όσους συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Η Π.Ε. Σερρών δεν είχε ιδιαίτερα παράπονα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και πολλές φορές οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν δίνοντάς μας πληροφορίες. Πολλές φορές έχουν δίκιο, κάποιοι δεν ξέρουν πώς να βρουν το δίκιο τους, οπότε όταν υπάρχει αυτή η επαφή κι όταν υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν το κάθε πρόβλημα, καταλαβαίνετε ότι δίνεται λύση» υποστήριξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Κοινοποίηση