Συνεχίζονται τα πισωγυρίσματα της Δημοτικής Αρχής του Αλ. Χρυσάφη


Των
Αντώνη Γεωργούλα
Επικεφαλής «Διάβαση Πεζών»
& Παρθένας Χαραλαμπίδου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σερρών

Το θέατρο του παραλόγου στις αναμορφώσεις προϋπολογισμού του Δήμου Σερρών

Τρεις μήνες μετά την «πανηγυρική» παρουσίαση (καθυστερημένα τον περασμένο Μάρτιο) από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη της υποχρεωτικής αναμόρφωσης του προϋπολογισμού συνειδητοποίησε, σήμερα, ότι αυτά που είχε στο προεκλογικό της πρόγραμμα η «Συμμαχία Σερραίων» και υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε να υλοποιεί, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά… «ψαρωτικές» λέξεις κενές …περιεχομένου, με μοναδικό στόχο την προσέγγιση ψηφοφόρων.

Χωρίς σχεδιασμό μεταφέρουν χρήματα από κωδικό σε κωδικό

Τέσσερις (4) μόλις ώρες πριν το χθεσινό (7/7/2021)δημοτικό συμβούλιο και μετά την ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής την… ίδια μέρα(!!!),«παίρνουν» πίσω τα χρήματα από δράσεις που «έταξαν» προεκλογικά αλλά και με καμάρι είχε παρουσιάσει ο Δήμαρχος στις 31/3/2021.

Συγκεκριμένα από την 3η, 9η και 11η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οι δράσεις του παρακάτω πίνακα δεν θα γίνουν τελικά, σύμφωνα με τη νέα πρόταση της δημοτικής αρχής.

Να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση στις 31/3/2021είχαμε καταθέσει αντιπρόταση στην αναμόρφωση προϋπολογισμού που τότε είχε καταθέσει η δημοτική αρχή.

Η αντιπρότασή μας διέθετε τα χρήματα των παρακάτω δράσεων (και αρκετά ακόμη) σε αθλητικές εγκαταστάσεις (του δημοτικού σταδίου), σε έργα οδοστρωσίας και σε αντιπλημμυρικά, μια πρόταση που δυστυχώς δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης και δεν στηρίχθηκε.


Μπρος – πίσω, μπαίνουν – βγαίνουν οι δράσεις;

Τώρα έρχεται η δημοτική αρχή, για να κάνει αυτό που είχαμε προτείνει από τις 31/3/2021χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Μεταφέρει, δηλαδή, τα χρήματα που αναφέρονται παραπάνω στον ΟΠΑΚΠΑ για χρηματοδότηση των αθλητικών χώρων και κάποια από αυτά τα μεταφέρει σε μισθοδοσία των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων και του εκτάκτου προσωπικού.

Να σημειωθεί, πως λόγω και της έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης από το Δήμο Σερρών, στο Δημοτικό Στάδιο Γ. Τοπτσής (πρώην Εθνικό στάδιο), δεν μπορούν να διοργανωθούν αγώνες, αν και εδώ και ένα χρόνο ο αγωνιστικός χώρος είναι έτοιμος και έχει το καλύτερο ταρτάν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Στερείται όμως υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ το … «γρασίδι» στο κέντρο του σταδίου, θυμίζει πλέον αγρό σε… αγρανάπαυση, αφού το ποτιστικό σύστημα είναι κατεστραμμένο!!!

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, δεν λειτουργεί ακόμη η γεώτρηση, οπότε καταναλώνεται νερό ύδρευσης με αποτέλεσμα, εκτός από την σπατάλη πόσιμου νερού, να χρεώνεται ο Δήμος με υπέρογκα ποσά προς την ΔΕΥΑΣ.

Τέλος, στο Κλειστό Γυμναστήριο της κοιλάδας, ευτυχώς είναι… κλειστό λόγω κορονοϊού, διαφορετικά δεν θα μπορούσε κανένας να αντέξει τη ζέστη, αφού δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά εδώ και δύο χρόνια!!!
Αυτό είναι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής του κ. Χρυσάφη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που προπονούνται εντατικά οι πρωταθλητές μας και αθλούνται καθημερινά τα παιδιά μας;

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •