Εκατοντάδες πιστοί στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσιου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης με αφορμή την αυριανή εορτή του (Φωτογραφίες)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κόκκινος

Εκατοντάδες είναι και φέτος οι πιστοί που συρρέουν στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσίου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την χάρη του με αφορμή την αυριανή γιορτή του (12η Ιουλίου).

Σήμερα παραμονής της μεγάλης εορτής από τις 11:00 το πρωί λεωφορεία και ΙΧ κατέκλυσαν την ιερά μόνη παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Τόσο εντός όσο και εκτός του ησυχαστηρίου λόγω του κορονοϊού τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά ενώ οι μάσκες προστασίας είναι απαραίτητες για την είσοδο των πιστών.

Σήμερα στις 20:00 το βράδυ την ίδια ώρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αγρυπνία ενώ το εορταστικό διήμερο αναμένεται να κορυφωθεί αύριο το βράδυ ανήμερα της μεγάλης εορτής.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, Φάρασα, Μικρά Ασία, 25 Ιουλίου1924 – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή – Βασιλικά Θεσσαλονίκης, 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας Καππαδόκης μοναχός του 20ού αιώνα, που έγινε ευρέως γνωστός για τον μοναστικό του βίο και το έργο του.

Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015 και η μνήμη του γιορτάζεται στις 12 Ιουλίου, ημερομηνία κοιμήσεώς του.

Το 2017, ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού όπλου των Διαβιβάσεων, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •