Επιστολή προς την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την επικινδυνότητα των διοδίων Λαγκαδά- Κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις


Την ανησυχία του για την οδική ασφάλεια του νέου σταθμού διοδίων (ΚΛΑΔΟΣ 3 ΛΑΓΚΑΔΑ (προς Σέρρες)), καθώς και κάποια εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται, μεταφέρει με επιστολή που έστειλε στις 15 Ιουλίου προς την Εγνατία Οδό Α.Ε., ο κ. Βασίλης Προκοπίδης. Τη συγκεκριμένη επιστολή, μάλιστα, κοινοποίησε και προς το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Σεβόμενος απόλυτα τις υπηρεσίες που μας προσφέρετε για ποιοτική και ασφαλή μετακίνηση στους οδικούς άξονες που διαχειρίζεσθε θα ήθελα να σας αναφέρω ένα γεγονός που συνάντησα χθες 14/07/2021 στο σταθμό διοδίων ΚΛΑΔΟΣ 3 ΛΑΓΚΑΔΑ (προς Σέρρες) και να θέσω κάποια ερωτήματα επί αυτού.
Χθες το απόγευμα κατευθυνόμενος προς τον Λαγκαδά κατά την έξοδο μου από την Εγνατία οδό, υπήρχε υπερβολικός συνωστισμός σταματημένων αυτοκινήτων. Οι οδηγοί στην πρωτόγνωρη εμπειρία που συνάντησαν δεν ξέραν τι να κάνουν, άλλοι άλλαζαν λωρίδες, νταλίκες μεγάλου όγκου ήταν ανάμεσα στα αυτοκίνητα κρύβοντας την ορατότητα, άλλοι ερχόμενοι από τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας σχημάτιζαν νέες ουρές από τα αριστερά και ο λόγος η λειτουργία των νέων διοδίων (ΚΛΑΔΟΣ 3 ΛΑΓΚΑΔΑ (προς Σέρρες)). Δεν σας κρύβω ότι αγχώθηκα και ‘’ίδρωσα’’ καθώς όταν αποτελούσα το τελευταίο αυτοκίνητο, έβλεπα πίσω μου τα άλλα αυτοκίνητα να έρχονται με μεγάλη ταχύτητα και να επιβραδύνουν απότομα, μετά από λίγο το τοπίο έμοιαζε σαν να υπήρχε μποτιλιάρισμα λόγω κάποιου σοβαρού προβλήματος ή σαν κάποιος να έκοψε οριστικά την κυκλοφορία. Έπειτα από 10 λεπτά αναμονής, έφθασε περιπολικό της τροχαίας όπου άνοιξε τον δρόμο και σε λίγα δευτερόλεπτα το πρόβλημα επιλύθηκε.
Αξίζει για κόστος 0,30 Ευρώ ανά διέλευση αυτή η καθυστέρηση; Ή ακόμη χειρότερα κάποιο Ατύχημα;
Τα ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν είναι τα παρακάτω και παρακαλώ για την απάντηση τους, έτσι ώστε να δοθεί μία λύση, ώστε να έχετε και εσείς τα προϋπολογισμένα έσοδα από τις διελεύσεις αλλά και εμείς σαν οδηγοί να μην έχουμε αυτήν την ταλαιπωρία που μπορεί να προβεί πολύ επικίνδυνη.
• Έγινε μελέτη για τον όγκο διερχόμενων οχημάτων από το σημείο που δημιουργήθηκαν τα Διόδια;
• Επαρκούν οι λωρίδες εξυπηρέτησης σε σχέση με τον όγκο των διερχόμενων οχημάτων; Και αν ναι πόσες είναι;
• Η Διεύθυνση Τροχαίας έχει εγκρίνει τη λειτουργία του σταθμού σας;
• Μετά τη χθεσινή εικόνα της πρώτης μέρας λειτουργίας θεωρείτε ότι ο συγκεκριμένος σταθμός δεν αποτελεί κίνδυνο για την οδική ασφάλεια;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •