Συνάντηση ΕΕΘ -Εγνατία- Οδού για τα πλευρικά διόδια Λαγκαδά

Συνάντηση πραγματοποίησε το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 26 Ιουλίου με αφορμή την επίλυση των προβλημάτων της Εγνατίας Οδού παρουσία του Προέδρου κ. Γεώργιου Κωνσταντόπουλου και της υποδιευθύντριας διοδίων κ. Μαρία Σιδηροπούλου, υποδιευθύντρια διοδίων.

Τα μεγάλα προβλήματα που άρχισαν να δημιουργούνται για τους επαγγελματίες και όχι μόνο, από την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Λαγκαδά είναι το κυρίως θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Πρόσωπα που παρευρέθηκαν στην συνάντηση:

Η Α΄Αντιπρόεδρος κ. Χρύσα Γρανούζη – Γεωργιάδου, ο Γενικός του Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο κ. Ηρακλής Ρόντσης μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά, εκπροσώπησαν το ΕΕΘ στην συνάντηση.

Τα προβλήματα στην Εγνατία Οδό

Η κ. Γρανούζη – Γεωργιάδου μετέφερε την εικόνα της καθημερινότητας που βιώνει η ίδια ως επιχειρηματίας με τη τεράστια αναμονή στις ουρές που δημιουργούνται, δηλώνοντας πως με την λειτουργία των διοδίων περιθωριοποιείται ο τοπικός επαγγελματίας, ενώ παράλληλα τόνισε και τον μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων που έχει προκύψει.

Ο κ. Θεοτόκης αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες ουρές χιλιομέτρων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες Λαγκαδά, οι οποίες σημαίνουν για τους ίδιους μεγάλη ταλαιπωρία, χαμένες εργατοώρες, συν το επιπλέον κόστος.

Από την πλευρά του ο κ Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εξήγησε πως δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, καθώς η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση παραχώρησης.

Η κ. Σιδηροπούλου ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το ΕΕΘ το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα περιορίσουν το πρόβλημα.

Η απόφαση 

Η συνάντηση έκλεισε με την απόφαση του ΕΕΘ να αναλάβει να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει η Εγνατία Οδός και έχουν μεταβιβαστεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αναπροσαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Πηγή: thessnews.gr

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •