Ποιες αρχές γνωμοδοτούν για τα λατομεία του Λαϊλιά


Του Ιωάννη Γιάντσιου
Δικηγόρος

Και ενώ εμείς πολύ σωστά βρισκόμαστε σε μεγάλες κινητοποιήσεις για την αποφυγή τις δημιουργίας των λατομείων στον Λαϊλιά, οι διαδικασίες αδειοδότησης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και μάλιστα με χρονικό όριο των 20 ημερών αλλιώς θα θεωρηθούν θετικές οι γνωμοδοτήσεις όπως προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη, με κεντρικό συντονιστή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ζήτησε από τους παρακάτω φορείς να γνωμοδοτήσουν;;

Οι γνωμοδοτούσες αρχές είναι:
Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας, Θράκης, Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΠΕΧΩΠ) ΠΕ Σερρών, Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Μακεδονίας, Θράκης – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας, Θράκης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδος – Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς – ΥΠΠΟ, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας – Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων & Τεχνικών Έργων – ΥΠΠΟΑ, ΓΕΕΘΑ -Διεύθυνση Γ2- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος & Βιοποικιλότητας – Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπου Κερκίνης, ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, Διεύθυνση Περιβάλλοντος Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων-Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως καλά αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς, η «επίθεση» κατά του Λαϊλιά είναι συντονισμένη από το ΤΑΙΠΕΔ που ότι χρήματα θα λάβει από την παραχώρηση θα τα δώσει στους δανειστές μας!!
Δεν επαρκούν οι επιστολές στον Πρωθυπουργό, (είναι χάδια) όταν τα πράγματα έχουν πάρει τόσο σοβαρή τροπή.

Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι συντονισμένες και στην καρδιά του θέματος, δηλαδή προς τους παραπάνω φορείς και κατά του νόμου Χατζηδάκη, διότι θα περάσουν την αδειοδότηση των λατομείων όπως πάει το πράγμα και τότε θα είναι αργά. Πρέπει να γίνει γνωστό, ποιοι φορείς «θα γνωμοδοτήσουν» τον Λαϊλιά, οι οποίοι μάλιστα υποχρεούνται να ακολουθήσουν τον νόμο Χατζηδάκη… Το παιχνίδι για την αδειοδότηση παίζεται εδώ στο Ν. Σερρών, και στη Θεσσαλονίκη, δεν βγαίνει από μακριά η άδεια!! Αν δε, περιμένουμε να ευαισθητοποιηθεί το Μαξίμου, ή Αθήνα, τότε δεν ξέρουμε που μας βαρά και που μας πονάει, διότι η Αθήνα έδωσε το πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ!! Με επιστολές δεν χαμπαριάζουν… Το δε πολιτικό προσωπικό του Ν. Σερρών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν πρέπει να είναι μόνο λεκτικά ενάντια στα Λατομεία, αλλά να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις να διατρανώσουν κι αυτοί την αντίθεση τους, και παράλληλα να παλέψουν θεσμικά με οποιαδήποτε άλλη μορφή πίεσης. Εκτός και αν είναι ικανοποιημένοι με μια απόφαση των συμβουλίων τους;; και μόνο..
Μας πιάνει μια θλίψη….

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •