ΠΑΣΟΚ – 3ης του Σεπτέμβρη 47 χρόνια μετά


Του
Πασχάλη Θ. Τόσιου

Τώρα που κατέρρευσαν οι μύθοι και επιβάλλεται ο ρεαλισμός όσο ποτέ άλλοτε, η υπεράσπιση των αρχών του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση των κεκτημένων της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει ξανά το καταφύγιο των πατριωτιωτικών, κοινωνικών και πολιτικών προταγμάτων μετά την κατάρρευση φαιδρών θεωριών ψεύδους και αδυσώπητων πολιτικών σε βάρος της χώρας.

Οι Έλληνες έντεκα χρόνια μετά, στο κατώφλι μιας εποχής αβεβαιότητας έχουν ανάγκη να ακουμπήσουν σ΄ ένα στέρεο πολιτικό πλαίσιο αρχών και αξιών, που δεν θα υπόσχεται αλλά και θα υλοποιεί.
Αντίπαλός μας δεν είναι μόνο οι έξωθεν παράγοντες οργανωμένων συμφερόντων, αλλά και ο κακός μας εαυτός.

Δεν υπερασπιστήκαμε τη μεγάλη προσπάθεια διάσωσης της χώρας,αλλά παγιδευτήκαμε στις αντιμνημονιακές σειρήνες όλων εκείνων των υποτελών υπηρετών-εντός και εκτός-πολιτικών ολέθριων για τον τόπο.

Ανοίξαμε την κερκόπορτα και επιτρέψαμε τη λεηλασία της παράταξης μας από εκείνους που χρόνια μας υπονόμευαν, από δεξιά και αριστερά.

Σήμερα είναι η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στα υποκριτικά διλήμματα που θέτουν όσοι διακατέχονται από εξουσιολαγνεία. Που επιμένουν σε λύσεις κομματικού σωλήνα και υποκριτικής υποταγής.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει με πρόσωπα, αλλά πάνω από όλα με πολιτικές τεκμηριωμένες, σύγχρονες και κυρίως πατριωτικές, ξανά τις ιδρυτικές αρχές και τους στόχους του με τόλμη και αυτονομία.
Χωρίς προσχήματα, αλλά με συναίσθημα, δυναμισμό και αποφασιστικότητα, στην πολιτική του πρόταση.

Η βάση μας δείχνει τον δρόμο. Όχι οι ηγεσίες που αποδέχτηκαν πρακτικές καρεκλοκένταυρων, υποτέλειας και συμβιβασμού
Εδώ και τώρα με ρεαλισμό και πολιτική αυτοπεποίθηση.

Με δουλειά αλλά και την αυτοπεποίθηση που μας δίνει το τεράστιο έργο μας για τους Έλληνες πολίτες ,με αρχές εντιμότητας και αξιοκρατίας.
Έμπρακτα και Αποφασιστικά .

Κοινοποίηση