Χρ. Παλάζη: «Άδικος ο θόρυβος για το καρουζέλ στην Πλ. Κρονίου-Κάποιοι σπεύδουν να κατηγορήσουν»

«Τις τελευταίες ώρες δημιουργήθηκε, άδικα κατά την άποψή μας, θόρυβος για την εγκατάσταση του καρουζέλ στην Πλατεία Κρονίου» αναφέρει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου καρουζέλ πάνω στη διάβαση τυφλών στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Συγκεκριμένα η κυρία Παλάζη έγραψε για το θέμα:
«Είχε ήδη προβλεφθεί και δρομολογηθεί ότι θα υπάρχει παράκαμψη στη διάβαση τυφλών από το δεξιό τμήμα της “Κωνσταντίνου Καραμανλή” η οποία και θα επιτρέπει τα άτομα με προβλήματα όρασης να κινούνται απρόσκοπτα!
Η παράκαμψη στο συγκεκριμένο σημείο θα είχε δρομολογηθεί σήμερα, αλλά δεν μας το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες. Είναι προγραμματισμένη να τοποθετηθεί αύριο Κυριακή καθόσον το έργο είναι σε εξέλιξη. Όταν ένα έργο γίνεται και μέχρι να ολοκληρωθεί, φυσικά και θα υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην Ερμού πχ που γίνεται ένα έργο υπάρχει αυτή τη στιγμή διάβαση τυφλών;
Το καρουζελ θα λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και όλα θα έχουν τακτοποιηθεί.
Επιπρόσθετα υπάρχει ολοκληρωμένη όδευση για τα άτομα με προβλήματα όρασης από την άλλη πλευρά του πεζοδρόμου, οπότε και γι αυτό το σύντομο διάστημα της ολοκλήρωσης του καρουζελ δεν θα υπάρξει πρόβλημα προσβασιμότητας.
Ο σεβασμός μας στα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης και κίνησης είναι δεδομένος και συνεχής!
Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες παρεμβάσεις που έχει ήδη κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή για να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση και διέλευση όλων των ατόμων που έχουν προβλήματα.
Για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ήδη ενημερώσαμε και τον σύλλογο των κινητικά αναπήρων.
Αυτές τις γιορτινές μέρες οι ψυχές όλων πρέπει να γεμίζουν από αγάπη και κατανόηση…
Οπότε ας μην αδικούν κάποιοι που σπεύδουν να κατηγορήσουν πριν δουν ολοκληρωμένο ένα έργο, ανθρώπους που προσπαθούν και που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας.
Καλές και ευτυχισμένες γιορτές με υγεία για όλους μας!!»
Κοινοποίηση