ΚΙΝ.ΑΛ. Σερρών: «Συνειδητά ψέματα Μητσοτάκη- Είναι αρνητής της αλήθειας και της ευθύνης»


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της μελέτης των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα, εξαπέλυσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«H μελέτη των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση και ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού από τον Μάιο, επιβεβαιώνει την αποτυχία της Κυβέρνησης να θωρακίσει έγκαιρα το ΕΣΥ, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζήσουν, αφού η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που αναπτύχθηκαν γρήγορα αλλά δε στελεχώθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό που δεν εκπαιδεύτηκε έγκαιρα ή έχουν προσωπικό που πολύ σύντομα θα υπερβεί τα όρια των αντοχών του.

Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι έκθετοι πολιτικά και ηθικά γιατί ενώ ο κ. Μητσοτάκης ωρυόταν στη Βουλή ζητώντας αποδείξεις για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, την ίδια στιγμή ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από το Μάιο.
Γνώριζε για την αυξημένη θνητότητα κατά 87%, ήξερε ότι 9 στους 10 που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθαίνουν.

Ενώ λοιπόν είχε στα χέρια του την έκθεση από τον Μάιο, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πει αισχρά ψέματα. Με απύθμενο θράσος και ύφος χιλίων καρδιναλίων κουνούσε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση. Ζωές χάθηκαν και χάνονται άδικα και ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον αρνητή της αλήθειας και της ευθύνης.

Όλο αυτό το κακό θέατρο όμως, δεν έγινε απλώς για να αποποιηθεί τις ευθύνες που υπάρχουν μέχρι τώρα. Αλλά γιατί το διαχρονικό σχέδιο της παράταξης του για απαξίωση του Ε.Σ.Υ. συνεχίζεται ακόμα και εν μέσω πανδημίας με την μείωση(!) κατά 820 εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού για την υγεία!

To Κίνημα Αλλαγής, εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, την ώρα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της πανδημίας επικοινωνιακά και δημοσκοπικά. Για το Κίνημα δεν υπάρχει άλλη λύση. Η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής.

Υ.Γ.1 Για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών πως το ένα τρίτο όσων νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Σερρών με κορονοϊό έχουν πεθάνει, καταλαμβάνοντας την σχετική πρωτιά στα νοσοκομεία της χώρας θα έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση;;
Υ.Γ.2 Για το γεγονός πως μετά από δύο χρόνια πανδημίας στο νοσοκομείο Σερρών υπηρετούν 20 γιατροί λιγότεροι από αυτούς που υπηρετούσαν πριν την πανδημία θα υπάρξει κάποια αντίδραση ;;
Υ.Γ.3 Για τις τριτοκοσμικές καταστάσεις στις εφημερίες τρόμου, για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, για τα δεκάδες ράντζα και την πλημμελή περίθαλψη θα μας ενημερώσει κάποιος αρμόδιος ;;
Υ.Γ.4 Για το ΕΚΑΒ που υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης προσωπικού και ασθενοφόρων, αφήνοντας ακάλυπτες μεγάλες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των κατοίκων της περιφέρειας θα γίνει κάποια αναφορά από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού ;;
Θα περιμένουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους διαφορετικά θα επανέλθουμε. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι τα σοβαρά προβλήματα του τόπου δεν λύνονται με επικοινωνιακές φιέστες και με στομφώδης δηλώσεις του τύπου ‘κατόπιν ενεργειών μου’».

Κοινοποίηση