Λαϊκή Συσπείρωση: Να μεταφερθεί το καρουζέλ σε άλλο σημείο

Με δελτίο τύπου που εστάλη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών ζήτα την άμεση μεταφορά του καρουζέλ σε άλλο σημείο της πόλης.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει:

“Το Καρουζέλ θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί εξαρχής σε άλλο σημείο της πόλης, δίχως να προκαλούνται προβλήματα σε οποιαδήποτε ομάδα συμπολιτών μας. Η επιμονή της δημοτικής αρχής σε αυτή την απόφαση καταδεικνύει ότι μόνο κριτήριο στις αποφάσεις της είναι το επιχειρηματικό κέρδος, στο βωμό του οποίου δε διστάζει να θίξει τα δικαιώματα των ΑμεΑ, για τα οποία μόλις πριν από λίγες ημέρες -στις 3/12 Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ- διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι προασπίζεται.

Ακόμη χειρότερα η συγκεκριμένη απόφαση και οι μετέπειτα τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Δήμου Σερρών έρχονται να ενισχύσουν αναχρονιστικές λογικές που ανέχονται ή καθοδηγούν πράξεις διακρίσεων εις βάρος των ΑμεΑ. Αυτές συνήθως τεκμηριώνονται από την ύπαρξη κάποιων δήθεν έκτακτων ή «αντικειμενικών» καταστάσεων, που επιτάσσουν τη θυσία των δικαιωμάτων τους. Ως τέτοια έκτακτη και αντικειμενική κατάσταση -αν είναι δυνατόν!- η δημοτική αρχή επικαλέστηκε την τοποθέτηση Καρουζέλ οπωσδήποτε στην Πλ. Κρονίου ενόψει των εορτών!

Τέλος και η ίδια η παράκαμψη που υλοποίησε η δημοτική αρχή στο διάδρομο των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις ανάγκες των ΑμεΑ. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν μελέτες, αλλά και να ληφθούν με επιστημονικό τρόπο υπόψιν οι ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, παράγοντες που από πουθενά δεν προκύπτει ότι συνυπολογίστηκαν.

Ο λαός των Σερρών με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις μπορεί να δει πιο καθαρά και στο επίπεδο του δήμου, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των πολιτικών που υπηρετούν το επιχειρηματικό κέρδος, το πως αυτές συμβάλλουν στην αναπαραγωγή αναχρονιστικών αντιλήψεων, οι οποίες ανέχονται ή ευνοούν τις κοινωνικές διακρίσεις.”

Κοινοποίηση