Δωρεά μεγάλου ακινήτου προς τον Δήμο Βισαλτίας

Υπογράφηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 η Σύμβαση Δωρεάς ακινήτου προς τον Δήμο Βισαλτίας από την εταιρεία Αφοι Μπίλλη Α.Ε. Πρόκειται για το διώροφο βιομηχανικό κτήριο (Γερμανικό) που βρίσκεται εντός του οικισμού της Νιγρίτας στην περιοχή Αλώνια. Την σύμβαση από πλευράς των Δωρητών υπέγραψε ο Γεώργιος Μπίλλης, πρόεδρος της ΑΦΟΙ ΜΠΙΛΛΗ Α.Ε. και από πλευράς του Δήμου, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μασλαρινός.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της δωρεάς του ακινήτου από την πλευρά της εταιρείας δηλώθηκαν τα παρακάτω:
«Στο Όνομα και στην Μνήμη του πατέρα τους, Εμμανουήλ Μπίλλη, τα παιδιά του Γεώργιος, Θεοδώρα και Δανάη αφιέρωσαν την πρόσφατη δωρεά τους προς τον Δήμο Βισαλτίας. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό κτήριο, αποτελούμενο από δυο ορόφους, επιφανείας 1750τ.μ. έκαστος, εντός οικοπέδου 6500τ.μ. στο όριο του κτηριακού ιστού της Νιγρίτας, στο τέλος της οδού Ανδρούτσου, στην θέση Αλώνια. Κατασκευάστηκε το 1986 σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Τζώνου και Χόιπελ και αποτελεί εξαίρετο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, καθώς δομήθηκε αποκλειστικά από προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος.
Η αντικειμενική του άξια είναι μεγάλη. Η πραγματική αξία του θα προκύψει όμως από την χρήση που αναμένεται να κάνει ο Δήμος Βισαλτίας, ο οποίος αποδέχτηκε την Δωρεά και ανέλαβε να το αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών του.
Χρειάστηκαν 2 χρόνια από την 3η Δεκεμβρίου 2019, όταν δηλώθηκε η πρόθεση της Εταιρείας ΑΦΟΙ ΜΠΙΛΛΗ Α.Ε., να δωρίσει το ακίνητο μέχρι να υλοποιηθεί αυτή η Δωρεά.
Απαιτήθηκε πολλές φορές η παρέμβαση του Δημάρχου, ο οποίος εξ αρχής αγκάλιασε την ιδέα και παρακολουθούσε την πορεία επίλυσης διαφόρων γραφειοκρατικών περιπλοκών, συντονίζοντας μια ομάδα άξιων συνεργατών του: Τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Δημήτρη Παπαθανασίου, τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Στέλιο Γαλάνη, τον Μηχανικό, κ. Βαγγέλη Φραντζανά και το Συμβολαιογραφικό Γραφείο Σερρών του κ Ιωάννη Λαϊνά. οι οποίοι τελικά έφεραν σε πέρας το έργο της μεταβίβασης.
Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε «Πάντα τέτοια, έργα Προσφοράς και Προόδου!»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθ. Μασλαρινός προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Με μεγάλη χαρά, μετά από προσπάθεια πολλών μηνών και από τις δύο πλευρές, της εταιρείας ΑΦΟΙ ΜΠΙΛΛΗ Α.Ε. και του Δήμου Βισαλτίας, υπογράφουμε σήμερα την αποδοχή μιας μεγάλης δωρεάς, που όμοιά της για τον Δήμο δεν υπήρξε το προηγούμενο διάστημα. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την εταιρεία και ιδιαίτερα τα παιδιά του Εμμανουήλ Μπίλλη, Δανάη Θεοδώρα και ξεχωριστά τον Γεώργιο που παρακολούθησε στενά την όλη διαδικασία. Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Παπαθανασίου, στον Νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Γαλάνη, στον μηχανικό κ. Φραντζανά και στον συμβολαιογράφο κ. Λαϊνά, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό τα αποτέλεσμα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλο το Δημοτικό συμβούλιο για την θετική του στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Πρόκειται για ένα εμβληματικό οίκημα το οποίο ήδη έχει προταθεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του, στο οποίο ο Δήμος δεσμεύεται πως θα φέρει το όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΙΛΛΗΣ.»

Κοινοποίηση