Νέα χρηματοδότηση στο Δήμο Σερρών για αναβάθμιση αγροτικών δρόμων

(Φωτογραφία αρχείου)

Μία νέα χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ.ευρώ για έργα αναβάθμισης της αγροτικής οδοποιίας σε συνολικό μήκος 28 χλμ εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης σε βασικούς αγροτικούς δρόμους επιλύοντας χρόνια προβλήματα σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Σερρών.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αφορούν σε αγροτικούς δρόμους στα τοπικά διαμερίσματα της Κουμαριάς, του Λευκώνα, του Σκουτάρεως, της Πεπονιάς, των Επταμύλων, του Μητρουσίου, των Καλών Δένδρων, της Αναγέννησης, των Σερρών, της Αγίας Ελένης και του Προβατά.

Το έργο εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα που η Δημοτική Αρχή έχει ωριμάσει και επιδιώκει την ένταξή του σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Σερρών, συνολικού μήκους 103 χλμ.

«Με τη χρηματοδότηση για τα πρώτα 28 χλμ αγροτικών δρόμων, η οποία εγκρίθηκε με την πολύτιμη συνδρομή και στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών του Δήμου μας. Η αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής για όλους τους Δημότες μας, σε πόλη και χωριά αποτελεί για μας απόλυτη προτεραιότητα. Η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση και ασφάλεια της προσβασιμότητας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και εν γένει στην αγροτική ανάπτυξη του Δήμου Σερρών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Κοινοποίηση