Β. Τερζής: «Δε φταίνε οι Θεσμοί αλλά εσείς που τους απαξιώσατε…»

του Βασίλη Τερζή-Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Σερρών

Δε μου προκαλεί πλέον καμία έκπληξη μα αυτή τη φορά ξεπεράσατε τον εαυτό σας.

Δεν είναι μόνο το 29 Δεκεμβρίου και πέρυσι τον προϋπολογισμό, το Ο.Π.Δ. και τον ισολογισμό τα φέρατε με το ζόρι στις 28 Δεκεμβρίου.

Φέτος μας επιφυλάξατε και άλλες «εκπλήξεις», δοκιμάζοντας τις ικανότητες; την αντοχή; την ανοχή; ή μήπως την αδιαφορία μας; Τρεις Συνεδριάσεις μαζί!!!

29 Δεκεμβρίου 2021, 7:00μ.μ., 1η Συνεδρίαση, σε μισή ώρα πρέπει να συζητήσουμε, να ρωτήσουμε και να τοποθετηθούμε α) για όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, β) για την Έγκριση προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), χρήσης 2022 και πίνακα στοχοθεσίας, που αφορά το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης Ο.Π.Δ, γ) την Έγκριση στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΗ.Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για το 2022, δ) την Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Γ΄ τριμήνου 2021, ε) τον έλεγχο υλοποίησης – εκτέλεσης του προϋπολογισμού, έτους 2021 και στ) άλλα 4 θέματα.

Αμέσως μετά, 2η Συνεδρίαση (ειδική), στις 7:30μ.μ, μισή ώρα για να εγκρίνουμε τον απολογισμό και ισολογισμό του Δήμου Σερρών για το έτος 2020.

Και τέλος, μετά από όλα αυτά, στις 8:00μ.μ, 3η Συνεδρίαση (ειδική), έγκριση προϋπολογισμού 2022 Δήμου Σερρών και στοχοθεσία Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, η κορυφαία Συνεδρίαση του Έτους.

Βρείτε όσες δικαιολογίες θέλετε, υπάρχουν σοβαροί Δήμοι που σας διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Έπαψε πλέον να είναι ψίθυρος, είναι η πλήρης απαξίωση του ρόλου, της λειτουργίας, της αξιοπιστίας και της ευθύνης του «θεωρητικά» κορυφαίου συλλογικού οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πόση συναίνεση και ωριμότητα, πόση «πλάτη» να βάλουμε για το «καλό του τόπου» και όμως πάλι θα το κάνουμε αλλά να ξέρετε πως δε μπορούμε όλοι να μείνουμε και «μουγκοί»…

Ήμαρτον Άγιες ημέρες, καλή και ευλογημένη Πρωτοχρονιά

Κοινοποίηση