Διαμαρτυρία Πανσερραϊκού κτηνοτροφικού συλλόγου για την πιθανή δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκο στο Μενοίκιο όρος

«Όχι» στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος λέει ο Πανσερραϊκός Κτηνοτροφικός Σύλλογος με ανακοίνωση που εξέδωσε και που έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών

Ο Πανσεραϊκός Κτηνοτροφικός σύλλογος αντιδρά στην επένδυση αυτή καθώς όπως υποστηρίζει η δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου θα επιφέρει στους κτηνοτρόφους των περιοχών αρνητικές επιπτώσεις. Πρόκειται για τις περιοχές, Οινούσσα, Ελαιώνα, Νέου Σουλίου και Αγίου Πνεύματος.

«Οι εν λόγο εκτάσεις σε ένα μεγάλο βαθμό είναι χαρακτηρισμένες ως επιλέξιμος βοσκότοπος. Δεδομένου ότι με επιλέξιμο βοσκότοπο πληρώνονται πολλές δράσεις και η βασική ενίσχυση των κτηνοτρόφων» αναφέρει η ανακοίνωση του κτηνοτροφικού συλλόγου Σερρών και συνεχίζει: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πρόταση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου. Ο πρωτογενής τομέας παίζει σημαντικό ρόλο στο Νομό μας. Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψιν η διαμαρτυρία μας έτσι ώστε να μην συρρικνωθεί περαιτέρω η Σερραϊκή κτηνοτροφία. Το θέμα έχει να κάνει τόσο με την βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων μας, όσο και με τον κοινωνικό ιστό των παραπάνω περιοχών» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Κοινοποίηση