«Κραυγή» αγωνίας από τους γονείς για τις συνθήκες στο ειδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης


ΣΟΣ εκπέμπουν γονείς που θα παιδιά τους φοιτούν στο ειδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Θωμαή Στεφανοπούλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία περιγράφει με τα «μελανότερα χρώματα», τις συνθήκες που επικρατούν «κρούοντας» παράλληλα τον… κώδωνα του κινδύνου. Περιγραφές που πραγματικά «κόβουν» την… ανάσα.

Η κ. Στεφανοπούλου τονίζει αρχικά πως το σχολείο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με βιοτεχνία, αλλά και με αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Στεφανοπούλου, η «αυλή» του σχολείου είναι στην ουσία ένα μπαλκόνι, ενώ δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και μάλιστα στο παρελθόν, εκδηλώθηκαν και κρούσματα λεπτοσπείρωσης παράλληλα με την έντονη παρουσία ποντικιών.

Η ανάρτηση της κ. Στεφανοπούλου έχει ως εξής:
«Δεν ξέρω που πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά σας, ο γιος μου πάντως που έχει Αυτισμό, πηγαίνει σε Ειδικό σχολείο που συστεγάζεται με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ! ΝΑΙ σωστά ακούσατε! Το κτίριο αυτό που είναι βιοτεχνία, το νοικιάζει το δημόσιο από ιδιώτη εδώ και 14 χρόνια, αλλά παράλληλα ο ιδιώτης εξακολουθεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο κτίριο! Το ΕΙΔΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΌ στην ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ βρίσκεται σε όροφο. Από πάνω υπάρχει βιοτεχνία ιατροτεχνολογικου ιματισμού, από κάτω μπαινοβγαίνουν από σιδερένιες μπουκαπορτες βαρέα οχήματα καί λειτουργεί ως αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης!!
Η αυλή του σχολείου είναι ένα μπαλκόνι που θυμίζει φυλακή τριτοκοσμικής χώρας με ολισθηρά πλακάκια, 3 λάστιχα αυτοκινήτων και μια τσουλήθρα. Το καλύτερο δεν το ακούσατε! Δεν έχει έξοδο κινδύνου! Για την ακρίβεια δεν υπάρχει διέξοδος σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού που να οδηγεί κατευθείαν έξω και μακριά από το κτίριο!
Στο παρελθόν υπήρχαν ποντίκια μέσα και έξω από το κτίριο, αιτία για να αρρωστήσουν με λεπτοσπείρωση 20 άτομα, δάσκαλοι και μαθητές τού διπλανού σχολείο με το οποίο μοιραζόμαστε το κτίριο!!!
Κάνω αυτή την δημοσίευση ως γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γιατί φοβόμαστε ότι μεθοδεύεται η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου στο ίδιο κτίριο με νέα σύμβαση!!
Τα κριτήρια καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων είναι ξεκάθαρα: ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ κοντά σε σχολείο, η αποθήκευση υλικών, ή η στάθμευση αυτοκινήτων!! Κι όμως αυτό το ΠΡΆΓΜΑ, έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν από τους φορείς του Δήμου ως κόσμημα και μπιμπελό!!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ μήπως και ντραπούν κάποιοι!».

Διαβάστε την απάντηση του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη:

Απάντηση του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη για τις συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό: «Να ενώσουμε δυνάμεις για τα παιδιά μας είναι κάθε φορά το αιτούμενο»

Κοινοποίηση