Λ. Αβραμάκης: «Απαράδεκτη απόφαση του Υπ. Υγείας που απαγορεύει στους ιδιώτες γιατρούς τη συνταγογράφηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους»


Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με την οποία απαγορεύεται οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν φάρμακα σε ανασφάλιστους, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Με την πανδημία να μην έχει τελειώσει και τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι επίκειται νέο κύμα αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ ενεργοποιεί την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης της συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς. Η επιλογή που έχουν πλέον οι ανασφάλιστοι είναι να συρρέουν σε δημόσιες δομές υγείας προκειμένου να λάβουν συνταγές για τα φάρμακά τους. Το πρόβλημα μεγεθύνεται και από το λάθος του ΕΦΚΑ που χαρακτηρίζει ανασφάλιστους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες ενώ αυτοί έχουν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους.
Σε κάθε όμως περίπτωση είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγκάζει το σύνολο των ανασφάλιστων είτε να πληρώσουν στο 100% το αντίτιμο της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν, ανεξάρτητα του κόστους αυτής, είτε να επιβαρύνουν με ακόμη μεγαλύτερο φόρτο εργασίας το εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί τόσο για το ιατρικό προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας όσο και για τον μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων πολιτών που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από την άνευ λόγου και λογικής εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Ταυτόχρονα, φέρνει σε δύσκολη θέση και τους ιδιώτες ιατρούς που θα αναγκάζονται να παραπέμπουν τους συγκεκριμένους ασθενείς σε υποστελεχωμένες δημόσιες δομές υγείας όταν απευθύνονται σε αυτούς είτε για την παρακολούθηση χρόνιων ασθενειών και συνέχιση της προβλεπόμενης αγωγής είτε για τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση παροδικών ασθενειών.
Η κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ που ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει και τα νοσοκομεία προκαλεί όλο και μεγαλύτερη απόγνωση σε όλο και μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού».

Κοινοποίηση