Σέρρες: Με απόλυτη επιτυχία η άσκηση της πυροσβεστικής «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2022» (Φωτογραφίες)


Διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία η άσκηση που διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2022», στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου «ELPIDA RESORT», στην περιοχή της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων των Σερρών.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την κατάσβεση πυρκαγιάς και την διάσωση προσωπικού και επισκεπτών. Έλαβαν μέρος 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, δύο βοηθητικά οχήματα με 10 πυροσβέστες για την διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων σε διαμερίσματα και στο μηχανοστάσιο των εγκαταστάσεων, με την διαδικασία του φουσκωτού στρώματος και τη χρήση εγκατάστασης κλίμακας και φορείου. Τέλος ένα βραχιονοφόρο όχημα απομάκρυνε εγκλωβισμένο ανήλικο άτομο από φλεγόμενο διαμέρισμα από την ανατολική πτέρυγα του ξενοδοχείου. Στο σημείο βρισκόταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως και ομάδα διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, που συνέδραμαν στην διακομιδή των θυμάτων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μετείχε με δύο μηχανήματα έργου, ενώ την άσκηση παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών στην εφαρμογή του σχεδιασμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, με τη συνδρομή των εμπλεκόμενων αρχών, υπηρεσιών και φορέων.

Κοινοποίηση