Θλίψη στις Σέρρες-Έφυγε από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών Δημήτρης Σιαμάγκας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στην κοινωνία των Σερρών και θλίψη στους εκπαιδευτικούς και στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Δημήτρης Σιαμάγκας συμμετέχει και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σερρών και ουσιαστικά, από την αρχή στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ», γιατί ασπάζεται τις αρχές της και αναγνωρίζει την αξία του επικεφαλής της κίνησης, Αλέξανδρου Χρυσάφη. Ως συντονιστής της θεματικής ομάδας εργασίας ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης του σχεδίου προγράμματος για την εκπαίδευση.

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας γεννήθηκε το 1965 από γονείς αγρότες σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Ήταν παντρεμένος με την δασκάλα Τσιγκρά- Ζήκα Αναστασία κι έχουν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Χρήστο, και δύο εγγόνια.

Σπούδασε Παιδαγωγικά, Οικονομικά και Θεολογία στο ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και μιλά πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμ.Παπάς», καθώς επίσης και το γονεϊκό κίνημα μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Λυκείου Σερρών. Ως αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των εκπαιδευτικών υπερασπίστηκε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα για το σύνολο των συναδέλφων του επί δύο συνεχόμενες θητείες.

Για επτά έτη (1998-2004) υπήρξε ο διοργανωτής των μαθητικών εκδηλώσεων «ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ», ενώ συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα, που έγραψε το Βιβλίο Τοπικής Ιστορίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχοντας την επιμέλεια των ενοτήτων που αναφέρονται στην εγκατάσταση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας στις Σέρρες, την καθημερινή ζωή στις Σέρρες του Μεσοπολέμου και τη δημιουργία της λίμνης Κερκίνης.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λευκώνα την περίοδο 2007-2011, ενώ από το 2012 είναι Διευθυντής στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ως μέλος κι αργότερα ως Αντιπρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 καταγγέλλοντας τη διαδικασία απευθείας αναθέσεων.

Με την ιδιότητα του εκπαιδευτή ενηλίκων εργάστηκε σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων και κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (άνεργοι, κρατούμενοι, κτλ) και σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια, ενώ αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο για θέματα με αυτοδιοικητικό και γενικότερα πολιτικό ενδιαφέρον.

«Προσωπικό μου στοίχημα να έχουν τα παιδιά σχολεία χαρούμενα, καθαρά, ασφαλή και φιλόξενα» είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στο Infonews24.gr στις 08/04/2019

Δ. Σιαμάγκας: «Προσωπικό μου στοίχημα να έχουν τα παιδιά σχολεία χαρούμενα, καθαρά, ασφαλή και φιλόξενα»

 

 

Κοινοποίηση