Αλ. Τζιάγκαλος: «Φάκελος: Πίστα moto cross Σησαμιάς- Φεύγοντας… αφήστε κάτι όρθιο» (Άρθρο)


Του Αλέξανδρου Χρ. Τζιάγκαλου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Βισαλτίας – πρΟΤΑγωνιστής»

Με την υπ΄αριθμ. 53/2004 ομόφωνη απόφαση του τότε Δήμου Βισαλτίας αποφασίσθηκε κατόπιν αίτησης του Μοτοσυκλετιστικού ομίλου Βισαλτίας (ΜΟΒ) η δημιουργία ειδικής πίστας MOTO-CROSS, προκειμένου να προωθηθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην περιοχή μας συμβάλλοντας στην τουριστική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, αφού θα μπορούσαν να διεξάγονται αγώνες ΜΟΤΟ-CROSS, SUPER-MOTARD κ.λ.π. με πιθανή συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και την ανάλογη προβολή του τόπου μας. Ο χώρος της δημιουργίας της πίστας ορίσθηκε στο Μερά Σησαμιάς.

Μάλιστα, ένα χρόνο μετά και αφού οι πρώτες ενδείξεις αυτής της κίνησης ήταν πολύ ενθαρρυντικές φέρνοντας κόσμο πάνω από τις προσδοκίες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό αποφασίσθηκε με την υπ΄αριθμ. 15/2006 επίσης ομόφωνη απόφαση σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Μοτοσυκλετιστικού ομίλου Βισαλτίας (ΜΟΒ) να γίνουν κάποιες επιπλέον ενέργειες που απαιτούνταν για την καλύτερη αξιοποίηση της πίστας και ειδικότερα: 1. Η χρησιμοποίηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου της Σησαμιάς σαν τμήμα της πίστας. 2 .Η Νομιμοποίηση της μεταλλικής κατασκευής η οποία χρησιμοποιείται ως γραμματεία κατά τους αγώνες. 3. Η περίφραξη του χώρου των θεατών και 4. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ποσίμου νερού.

Όλα αυτά τα χρόνια η πίστα αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ήταν μία μικρή όαση στον τόπο μας. Τη σπουδαιότητά της την αναγνωρίσατε και εσείς, καθώς τη συμπεριλάβατε στο προεκλογικό πρόγραμμά σας, όπου αναφέρετε χαρακτηριστικά «Ανάδειξη της πίστας για τη διοργάνωση αγώνων Enduro σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας».

Αντί όμως για ανάδειξη της πίστας, τί κάνατε;
Προβήκατε σε κοπή όλων των δέντρων του περιβάλλοντα χώρου και αρκετών εντός της πίστας, προκαλώντας μάλιστα και ζημιές στην περίφραξη του χώρου και στην πίστα. Μετατρέψατε μια από τις ελάχιστες οάσεις του δήμου μας σε ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ.

Ρώτησα στο Δ.Σ. και ως συνήθως απάντηση δεν πήρα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μου είπε ότι υπάρχει μία άδεια, αλλά εγώ όσο και αν έψαξα, άδεια δεν βρήκα. Ας δεχτούμε όμως ότι υπάρχει. Ποιον πληρώσαμε να κόψει τα δέντρα με βάση την άδεια; Πόσο τον πληρώσαμε; Τήρησε τα όσα προβλέπει η υποτιθέμενη άδεια; Θα του ζητήσουμε ευθύνες;

Όλα τα παραπάνω θα ήταν εύλογες απορίες, αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν απαντούσε ότι δεν γνωρίζει ούτε ποιος έκοψε τα δέντρα ούτε πόσο πληρώθηκε ούτε από ποιον ούτε πόσα δέντρα έκοψε. Μα τότε γιατί δεν κινούμαστε εναντίον αυτού του αγνώστου; Και αν πρόκειται όντως για άγνωστο πώς προέβην στην ξύλευση με βάση την άδεια του Δήμου;

Σε εμένα πάντως έγινε καταγγελία ότι τα ξύλα κόπηκαν, ζυγίστηκαν και μεταφέρθηκαν από συγκεκριμένο οδηγό σε συγκεκριμένο αγοραστή, τους οποίους και κατονόμασα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να βοηθήσω τη Δημοτική Αρχή να στραφεί εναντίον τους, αν αυτοί έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ύστερα από τρία σχεδόν χρόνια απραξίας δεν τρέφουμε πλέον αυταπάτες και δεν έχουμε απαιτήσεις. Σας ζητάμε μόνο να μην καταστρέφετε όσα μας κληροδότησαν οι προκάτοχοι σας!

Υ.Γ. Ελπίζω ότι θα τηρήσετε την υπόσχεσή σας και θα προβείτε τουλάχιστον σε δενδροφύτευση, ώστε να ομορφύνει και πάλι το μέρος!

Κοινοποίηση