Ο Λ. Αβραμάκης στο Σταθμό Αγγίστας για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές


Στην κοινότητα του Σταθμού Αγγίστας του Δήμου Νέας Ζίχνης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Λευτέρης Αβραμάκης, για να συμμετάσχει στη δράση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας με τη συμβολή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η δράση αυτή περιλάμβανε πεζοπορία κι επίσκεψη με ξεναγό την Αρχαιολόγο Μαρία Σταμπούλογλου στα δύο μακεδονικά ταφικά μνημεία που βρίσκονται στα όρια της κοινότητας, επίσκεψη στο μουσείο παραδοσιακής τέχνης, που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας, και πεζοπορία μέχρι το ρωμαϊκό γεφύρι, όπου έλαβε χώρα εκδήλωση στον χώρο του Riverland με τη συμμετοχή του Νίκου Μπονόβα, Προϊσταμένου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και της Μαρίας Παπαδημητρίου, φιλολόγου. Η εκδήλωση έκλεισε με μία έκθεση τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς της περιοχής.

Στο δελτίο τύπου που εστάλη από το πολιτικό γραφείο του κ. Αβραμάκη αναφέρονται τα εξής:
«Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στην πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν στην περιοχή η Ελένη Διονυσίδου και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι επικεφαλής του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητας του Σταθμού Αγγίστας, οι οποίοι διοργάνωσαν και τη δράση αυτή. Με πολύ κόπο κι αυτοθυσία αγωνίζονται για να κρατήσουν ζωντανό έναν τόπο που οι συνθήκες της σύγχρονης εποχής και η οικονομική συγκυρία οδηγούν στον αφανισμό.
Η φθίνουσα πορεία των χωριών, που αποτελούν τους θεματοφύλακες της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής, πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για το μέλλον της Ελλάδας. Ένα άλλο μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, για την πολιτική τάξη των επαρχιακών Νομών της χώρας μας είναι η ανάσχεση αυτής της πορείας ερήμωσης των χωριών και η αναγέννησή τους, η ανάδειξη του φυσικού κάλλους και της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Με ‘όπλο’ τους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και δίνουν κομμάτι του εαυτού τους για τον τοπικό πολιτισμό, για τη δημιουργία επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και την ανάπτυξη μπορούμε να είμαστε ακόμη αισιόδοξοι. Μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε για το μέλλον».

Κοινοποίηση