Ποιος θυμάται το φεστιβάλ Αμφίπολης; (Άρθρο)


Του Δημήτρη Μουρατίδη
Για τη σελίδα «ΕΥΤΟΠΙΑ Ροδολίβους .. βιότοπος μνήμης – εικόνων – χρωμάτων-ιδεών»

Ποιος θυμάται το φεστιβάλ Αμφίπολης;
Ξεχάστε το οριστικά [;]. Δεν τόλμησε ο δήμος μας και φέτος να ”ξεβλαχέψει”[κατά Πέτρο Κωστόπουλο] τις εκδηλώσεις σε ένα δήμο, που κακά τα ψέματα ,οι εκδηλώσεις ειναι το τελευταίο μπροστά στα μεγάλα προβλήματά του, όμως χρειάζονται κι αυτές. Εσωστρέφεια; Περιορισμένοι αισθητικοί ορίζοντες; Έλλειμμα κουλτούρας- πολιτισμού; Όλα αυτά και άλλα μαζί; Σχολίασαν ήδη κάποιοι κάτι για τις εκδηλώσεις. Μπορείτε να σχολιάσετε κι εσείς! Να πάρετε θέση.

Παρεμπιπτόντως, όσες φορές επικοινώνησα με την ιστοσελίδα Infonews24.gr των Σερρών και σε ερώτησή μου γιατί δεν προβάλλουν τόσο τον δήμο μας, η απάντηση ήταν μία…Ο δήμος σας-δήμαρχος σας μας απαξιεί εντελώς, μας σνομπάρει και δεν μας ενημερώνουν σχεδόν ποτέ…..Μόνο εσύ ενημερώνεις-προβάλλεις τον τόπο σου και σε εμάς. Στους Δήμους Σερρών, Σιντικής και Βισαλτίας προσέλαβαν δημοσιογράφους και προβάλλουν πάρα πολύ τα των δήμων τους.

Εδώ; Το παίζουμε υπεράνω ή απλά εξωραΐζουμε την ανεπάρκειά μας; Το φεστιβάλ Αμφίπολης ανοίγει τους γεωγραφικούς ορίζοντες του δήμου, όπως και μια συναυλία ενός μεγάλου τραγουδοποιού μας φέρνει κοντά και γνωρίζουν τον τόπο μας και άλλος κόσμος ευρύτερα και πλησίον του δήμου μας. Τι πιο ζητούμενο;

Καλές οι φιλαρμονικές μας και απαραίτητες στις εκδηλώσεις, καλές οι χορωδίες μας και τα χορευτικά, όμως να ξεφύγουμε- ανοικτούμε και λίγο…να ξεβλαχέψουμε τις εκδηλώσεις….αλλά κι εμάς..!

Κοινοποίηση