«Κατάρρευση» για την παράταξη Στ. Φωτιάδη- Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Π. Καλώτα


Σαν «χάρτινος πύργος»… καταρρέει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «ΣΕΡΡΑΣ» του κ. Στέφανου Φωτιάδη.

Μία εβδομάδα μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Βασίλη Χρυσανθίδη– η ανακοίνωση έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022-, σήμερα και η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Καλώτα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη, κάνοντας ευθέως λόγο για διάλυσής της.

Μάλιστα, η ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρυσανθίδη ήταν το έναυσμα και για τη δική της ανεξαρτητοποίηση, όπως ομολόγησε η κ. Καλώτα, αναφέροντας- μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Θέλω να ανακοινώσω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την παράταξη ‘ΣΕΡΡΑΣ’ και να συνεχίσω το υπόλοιπο της θητείας μου ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.
Η απόφασή μου αυτή έρχεται μετά την τελευταία εξέλιξη, την αποχώρηση του κ. Χρυσανθίδη, ενός ιδρυτικού στελέχους της παράταξης και προσχώρηση αυτού στη συμπολίτευση, αναλαμβάνοντας ρόλο διοίκησης, με σημαντικό ρόλο στον συντονισμό του δημοτικού έργου.
Το παραπάνω γεγονός θεωρώ ότι καταρχήν καταλύει στις σημαντικές εναπομείναντες προϋποθέσεις για ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και συνεπώς για μένα προσωπικά επέρχεται η διάλυσή της.
Ως γνωστό σε μια μεγάλη παράταξη, όπως είναι η μείζονα αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή, η αντιπολίτευση συντονίζεται και καθορίζεται από τον αρχηγό μας σε συνεργασία και ομοφωνία της ομάδας.
Προσωπικά έχω μάθει να σέβομαι τη συνεργασία και την ομάδα. Πιστεύω στη διεύρυνση της αυτοδιοίκησης και στη συναίνεση και υποστηρίζω πάντα τις επιλογές μου και αγωνίζομαι γι’ αυτές.
Το απέδειξα με την πορεία μου και τις τοποθετήσεις μου στα δημοτικά δρώμενα.
Και για όσους δεν γνωρίζουν, μιας και δεν επεδίωξα την αυτοπροβολή, υπηρέτησα τον Δήμο σε θέση ευθύνης, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, ένα πόστο που όλοι καλά γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι και στην προηγούμενη θητεία μου στην οικονομική επιτροπή.
Καθώς το αρχικό όραμα δεν ευοδώνεται, παραμένοντας πιστή στα πιστεύω μου, επιλέγω την ανεξαρτητοποίηση.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου και τον αρχηγό μας κ. Φωτιάδη για τη συνεργασία, τους εύχομαι καλή συνέχεια, όσοι συνεχίσουν στην παράταξη. Τιμώ την ψήφο των συμπολιτών μου και θα είμαι εδώ ως το τέλος της θητείας μου».

Από την πλευρά του, ο κ. Στέφανος Φωτιάδης ανέφερε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή προσθέτοντας πως «για την κ. Καλώτα έχω να πω μόνο καλά λόγια στο διάστημα της συνεργασίας μας».

Ο κ. Φωτιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως η αποχώρηση Χρυσανθίδη προκάλεσε μια «προεκλογική» κινητικότητα, ενώ ευχαρίστησε την κ. Καλώτα για τη συνεργασία της.

Να θυμίσουμε πως το Νοέμβριο του 2021, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη ο κ. Βασίλης Τερζής.

Κοινοποίηση