Μαγειρέψαμε ξεροψηστά και τα λατρέψαμε (Συνταγή)


Τα ξεροψηστά είναι ένα φαγητό που το λατρεύουμε και πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή των Σερρών. Είναι εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό και σας παρουσιάζουμε τη συνταγή.

Υλικά
4-5 μέτριες μελιτζάνες
2 ντομάτες
Μισό ποτήρι αραιωμένος χυμός ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 χούφτες καρύδια
1 φλιτζανάκι ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κόκκινη πάπρικα
Λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε λωρίδες από τις μελιτζάνες εξωτερικά και τις κόβουμε σε φέτες, ούτε πολύ λεπτές, ούτε χοντρές.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε τις μελιτζάνες κι από πάνω τις ντομάτες σε φέτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κόκκινη πάπρικα και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω, το χυμό ντομάτας και ένα φλιτζανάκι νερό.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170ο με 180ο, ανάλογα με το φούρνο μας.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρύδια και το ξίδι και τα ανακατεύουμε, αλλά όχι πολύ, για να μην πολτοποιηθούν εντελώς τα καρύδια.
Μετά από 40 περίπου λεπτά ψησίματος του φαγητού στο φούρνο, περιχύνουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες και αφήνουμε να ψηθούν για δέκα λεπτά περίπου.
Καλή όρεξη.

Κοινοποίηση