Ετοιμάσαμε πεντανόστιμο αλμυρό κέικ (Συνταγή)


Μας αρέσουν τα γλυκά, αλλά λατρεύουμε τα αλμυρά κι έτσι ετοιμάσαμε ένα αλμυρό κέικ, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε.

Υλικά
5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ φλυτζάνα τριμμένη παρμεζάνα
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους
6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 φλυτζάνες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τις πιπεριές και σιγά- σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε αυτή τη φορά το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Για να δούμε ότι είναι έτοιμο, παίρνουμε ένα μαχαίρι και το βάζουμε στο κέικ. Αν βγαίνει καθαρό το μαχαίρι, τότε είναι έτοιμο.

Κοινοποίηση