Λογοτεχνικό απόγευμα το Σάββατο στις Σέρρες


Έναν Θεσσαλό ποιητή και έναν Ηπειρώτη πεζογράφο παρουσιάζουν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών (Εμμανουήλ Ξάνθου 3) ο ομώνυμος Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ένας ποιητής ανατέμνει έναν πεζογράφο – ένας πεζογράφος ανατέμνει έναν ποιητή» θα γίνει η παρουσίαση δύο βιβλίων: «Βουρκωμένο ποτάμι», μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου, και «Λέξεις που περίσσεψαν», ποίηση του Νίκου Φαλαγκάρα.

Ο Νίκος Φαλαγκάρας, δικηγόρος, παρουσιάζει τον Δημήτρη Βλαχοπάνο, φιλόλογο. Και ο Δημήτρης Βλαχοπάνος παρουσιάζει τον Νίκο Φαλαγκάρα.

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο Απόστολος Μπάτης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Κωνσταντίνος Σίσκας, Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών, και η Δώρα Μπαγανά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.

Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος γεννήθηκε στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας, στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπηρέτησε για 33 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα και ανέπτυξε δράση σε θέματα πολιτιστικής και πνευματικής ζωής. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών και επιστημονικών συλλόγων και στελέχωσε από θέσεις ευθύνης το συνδικαλιστικό και πολιτιστικό κίνημα για πολλά χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Κοζάνης και της ΕΛΜΕ Άρτας, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Άρτας, πρόεδρος του συλλόγου «Πολιτών Παρέμβαση» Άρτας κλπ. Είναι πρόεδρος του Ομίλου Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου.

Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες επιστημονικού και πνευματικού χαρακτήρα. Δημοσιεύει άρθρα, κριτικές και κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο. Κείμενά του παρουσιάστηκαν σε Λογοτεχνικά Συνέδρια, Ποιητικά Συμπόσια, ημερίδες κλπ. και συμπεριλήφθηκαν σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες. Έχει εκδώσει δεκατέσσερα βιβλία:5 ποιητικές συλλογές,6 μυθιστορήματα, μία συλλογή διηγημάτων και 2 χρονικά.

Ο Νίκος Φαλαγκάρας γεννήθηκε στο χωριό Μυρόφυλλο Τρικάλων, όπου πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια, και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές αποφοιτώντας από το 20 Γυμνάσιο Τρικάλων. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εγκαταστάθηκε από το 1980 στις Σέρρες, όπου άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου. Εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές: «Το ποτάμι μέσα μου» και «Λέξεις που περίσσεψαν».

Κοινοποίηση