«Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ»- Εκδήλωση στις Σέρρες το Σάββατο (Άρθρο)

Του Σπύρου Πρωτοψάλτη
Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

Με τη διοργάνωση της «Ημέρας Καριέρας ΔΥΠΑ» στις Σέρρες ξεκινάει ο νέος κύκλος των αντίστοιχων εκδηλώσεων που πρόκειται να διοργανώσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης εντός του 2023.
Έχουν προηγηθεί 12 «Ημέρες Καριέρας» σε 11 πόλεις ανά την επικράτεια, με συνολική συμμετοχή περισσότερων από 500 επιχειρήσεων που αναζητούσαν προσωπικό για πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Philippos Xenia (Αγίας Σοφίας 1, 621 22, από τις 10:00 έως τις 18:00), έχουν δηλώσει συμμετοχή 35 επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας για τις οποίες αναζητούν κατάλληλο προσωπικό ξεπερνούν τις 1.000, σε διάφορες ειδικότητες και επίπεδα γνώσεων και δεξιοτήτων.

Στόχο μας αποτελεί, αφ’ ενός να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το προσωπικό, αφ’ ετέρου να εγκαθιδρύσουμε ένα νέο, σταθερό κανάλι επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς και τις επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην «Ημέρα Καριέρας» στις Σέρρες δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως βιομηχανίες τροφίμων, επίπλων γραφείου, επεξεργασίας ξύλου, βιοκαυσίμων, καλλυντικών και απορρυπαντικών, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, βιοτεχνίες, εταιρείες κατασκευών και παροχής υπηρεσιών, κ.ά.

Οι θέσεις εργασίας που αναζητούν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις αφορούν ειδικότητες σε διαφορετικά επίπεδα εξειδίκευσης, όπως μηχανολόγους μηχανικούς, μηχανικούς παραγωγής, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανοτεχνίτες, οδηγούς, πωλητές, στελέχη μηχανογράφησης, στελέχη λογιστηρίου, χειριστές μηχανημάτων και εξοπλισμού σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γεωπόνους, δασολόγους, ευρύ φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων (γιατρούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, κ.ά.), εξειδικευμένους και ανειδίκευτους εργάτες, εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών (τηλεφωνικά ή σε καταστήματα), νηπιαγωγούς, ειδικότητες από όλο το φάσμα του τουρισμού σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που αφορούν θέσεις εργασίας πανελλαδικά, κ.ά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-serres

Όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τον σύνδεσμο προεγγραφής εξοικονομούν χρόνο και εισέρχονται στον χώρο χωρίς να απαιτείται αναμονή για την επιτόπου εγγραφή συμμετοχής.
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν για τις επιχειρήσεις και τις ειδικότητες που αναζητούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.dypa.gov.gr/hmera-karieras-serres-2023?tab=eidikotites-kai-epikheiriseis&tab2=&tab3=

Καθώς την τελευταία τριετία έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και στην αντιστοίχιση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, έχουμε πλέον αναπτύξει νέα εργαλεία, με στόχο να παρέχουμε σύγχρονες υπηρεσίες, εφάμιλλες των ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης, στηρίζοντας τους αναζητούντες εργασία να βελτιώσουν τα προσόντα και τις δεξιότητές τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε θέσεις που να ανταποκρίνονται στα επαγγελματικά σχέδιά τους.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, έτσι και στις Σέρρες, παρόντες στην «Ημέρα Καριέρας» θα είναι εργασιακοί σύμβουλοι και εξειδικευμένα στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ, με τους οποίους οι πολίτες που θα προσέλθουν θα μπορούν να συνομιλήσουν για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούμε αυτή την περίοδο.

Αντίστοιχα, τα στελέχη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη ΜΕΜΜΕ μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dypa.gov.gr/memme

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφουμε, τα αποτελέσματα των εκδηλώσεων αυτών είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Αφ’ ενός ενισχύεται ουσιαστικά η εξωστρεφής κατεύθυνση της ΔΥΠΑ, η επαφή με τους πολίτες που αναζητούν εργασία (εγγεγραμμένους στο μητρώο μας και μη) και με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, που διαθέτει θέσεις εργασίας όχι μόνον μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης αλλά και στην ανοιχτή αγορά εργασίας, αφ’ ετέρου πραγματοποιείται σημαντικός αριθμός προσλήψεων, ακόμη και επί τόπου αλλά και σε βάθος χρόνου πολλών μηνών, καθώς επίσης καταγράφονται επιτυχημένες τοποθετήσεις σε ειδικότητες με αυξημένη δυσκολία κάλυψης.

Εργαζόμαστε μεθοδικά και, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των ανέργων και των εργοδοτών σε όλη την Ελλάδα, προσαρμόζουμε και βελτιώνουμε τις δράσεις και τα προγράμματά μας, θέτοντας πάντα ως κεντρική επιδίωξή μας την καταπολέμηση της ανεργίας, τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας για την αποτελεσματική στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό.

Κοινοποίηση