Ο ετήσιος χορός της Θρακικής Εστίας Νομού Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε κατά γενική ομολογία ο χορός της ΘΕΝΣ το Σάββατο 25.2.23 στο ACROPOL. Το κέφι και η συμμετοχή μεγάλη μέχρι τις πρωινές ώρες. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο πλέον Καρυοφύλη Δοϊτζίδη λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρούσε η ΘΕΝΣ με τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του αλλά κυρίως για την μεγάλη μουδικοχορευτική παρακαταθήκη που άφησε σε όλους ετους θρακιώτες.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν χορευτές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και ο εγγονός του αείμνηστου ιδρυτή του συλλόγου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΙΤΖΙΔΗΣ που πήρε το πτυχίο του. Τα βραβεία/ αναμνηστικά που δόθηκαν ήταν χειροποίητα και επηρεασμένα από την γυναικεία φορεσιά της ιδιαίτερης πατρίδας του ΔΟΙΤΣΙΔΗ, την Κσρωτή Διδυμοτειχου.
Τιμήθηκαν επίσης οι χορηγοί της εκδήλωσης που τους ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την στήριξη τους. Τιμητικό δίπλωμα δόθηκε και στον βουλευτή Ν. Δ. .Τάσο Χατζηβασιλείου τόσο για την αθόρυβη οικονομική του στήριξη αλλά και για την καθοριστική συμβολή του στην αναγνώριση της 6ης Απριλίου ως επίσημη ημέρα μνήμης των θυμάτων του θρακικού Ελληνισμού.
Όλο το Δ.Σ οι χοροδιδασκαλοι και η χοραρχης της ΘΕΝΣ τίμησαν τον μέχρι τώρα χοροδιδάσκαλό της Ομηριάδη Αλέξανδρο για την 30 χρόνων συνεργασία προσφορά και στήριξη στη ΘΕΝΣ
Ακολούθησαν χοροί της Θράκης από δύο μόνο παιδικά τμήματα για να υπάρχει χρόνος διασκέδασης των παρευρισκομένων.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με το μουσικό σχήμα του Νίκου Ζαπάρτα και Βαγγέλη Παπαναστασίου από τον Έβρο, αφήνοντας όλους ικανοποιημένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές, Αραμπατζή Φωτεινή, Τάσος Χατζηβασιλείου, Λεονταρίδης Θεόφιλος, Αβραμάκης Ελευθέριος και Μπούμπας Κώστας, ο αντιπεριφερειαρχης Σπυρόπουλος Παναγιώτης, εκπρόσωπος του δημάρχου Δινάκης Κωνσταντίνος, η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτιου, ο πρώην βουλευτής και νυν υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Τζελέπης Μιχάλης, η δημοτική σύμβουλος Ηλιόπουλου Σταλακτη, ο υποψήφιος βουλευτής Σύριζα κ. Καρπουχτσής Κώστας, η Α αντιπρόεδρος της ΠΟΘΣ Μακρίδου Δήμητρα και η υπεύθυνη νομών Σερρών Δράμας Καβάλας και Κιλκίς της ΠΟΘΣ Ιντούδη Χρύσα καθώς και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων και πρόεδρος των ποντίων Επταμύλων κ. Καρυπίδης Παύλος.
«Ως Πρόεδρος της ΘΕΝΣ θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους , τους χορηγούς , τους μουσικούς που μας χάρισαν μία υπέροχη βραδιά, τον ΟΙΑΓΡΟ για την προσφορά του ήχου, τους χοροδιδασκάλους Ανατολακη Ματένια και Ομηριάδη Ηλία,την χοράρχη Βλαχοπούλου Στέλλα καθώς και το Δ.Σ και εθελοντές για την άψογη συνεργασία που είχαμε με στόχο την επιτυχία της εκδήλωσης» αναφέρει η πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Σερρών Ανθούλα Ευσταθοπούλου.
Κοινοποίηση