Ετοιμάσαμε το πιο νόστιμο ψωμί- Χωρίς μηχανήματα και ζύμωμα (Βίντεο)

Ετοιμάσαμε και φάγαμε το πιο νόστιμο, αφράτο και φρέσκο ψωμί. Με λίγα υλικά, χωρίς μηχανήματα, χωρίς ζύμωμα και χωρίς ταλαιπωρία.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ξηρές μαγιές
750 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¾ φλυτζανάκι λάδι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ σκεύος.
Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε με το καπάκι το σκεύος, το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 12 ώρες.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.

Μετά το 12ωρο βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, βάζουμε λίγο λάδι στο χέρι μας και χωρίζουμε στα δύο το μείγμα. Παίρνουμε το ένα κομμάτι το βάζουμε στο ταψί και του δίνουμε σχήμα με το χέρι μας.
Ακολούθως, δίπλα βάζουμε το δεύτερο κομμάτι, στο οποίο επίσης δίνουμε σχήμα.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για μία ώρα περίπου, στους 180- 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά τη μία ώρα βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά με μισή ώρα περίπου να ψηθεί, ανάλογα με το φούρνο.

Επιλέξαμε, στο βίντεο που ακολουθεί, να μοιράσουμε τη ζύμη σε έξι κομμάτια και να ετοιμάσουμε ψωμάκια, αντί για ολόκληρο ψωμί.

Κοινοποίηση