Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Σερρών: «Το θέμα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης»


Την παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών προκάλεσαν τα όσα είδαν πρόσφατα το «φως» της δημοσιότητας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο.

Το θέμα έθεσε καταρχάς η δημοτική σύμβουλος Σερρών και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαφωτίου, εδώ και καιρό η στέγη της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου στάζει, ενώ τοποθετούνται κουβάδες για να προστατευθεί η σκηνή.

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντιδημάρχου Έργων του Δήμου Σερρών Γιώργου Νυκτοπάτη, μετά την ανάρτηση της Δημοτικής Συμβούλου και Επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνης Παπαφωτίου, σχετικά με την κατάσταση στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Ο κ. Νυκτοπάτης αναφέρθηκε στα έργα που έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει η δημοτική αρχή Σερρών, για το Μουσικό Σχολείο.

Αυτή τη φορά παρενέβη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών, μετά το δελτίο τύπου της Διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Σερρών, της 17/3/2023, περί αναβολής της κεντρικής εκδήλωσης παραδοσιακής μουσικής του σχολείου μας, «Μουσικές της Ελλάδας-Μουσικές του Κόσμου», η οποία είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20/3/2023, για λόγους, όπως αναφέρεται στο δελτίο, «ανωτέρας βίας», θεωρεί χρέος του, ως συνδιοργανωτής, αλλά και θεσμικά, να ενημερώσει υπεύθυνα, τους γονείς και τους κηδεμόνες του Μ.Σ.Σ., καθώς και τους Σερραίους πολίτες.
Θεωρούμε πως το θέμα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, από όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές της λειτουργίας του Μ.Σ.Σ. χωρίς μάλιστα, αυτοί, να έχουν ενημερωθεί από τη Δ/νση του σχολείου και από το σύλλογο μας.
Ο λόγος «ανωτέρας βίας», είναι το κλείσιμο του αμφιθεάτρου του σχολείου μας, με απόφαση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών, καθώς έκρινε ότι υπάρχει δυνητικός κίνδυνος κατά την λειτουργία του.
Είναι γνωστό σε όλους, ότι ο σύλλογός μας, πάντα κινούνταν στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων του Μ.Σ.Σ., προς όφελος πάντα του σχολείου και των παιδιών μας.
Η ακαταλληλότητα της αίθουσας εκδηλώσεων εστιάζεται στο πρόβλημα της μη στεγανοποίησης της στέγης του αμφιθεάτρου, με αποτέλεσμα να εισέρχονται νερά στην αίθουσα και στη σκηνή όταν βρέχει.
Το πρόβλημα είναι γνωστό στους αρμόδιους του Δήμου Σερρών, εδώ και δύο χρόνια, μάλιστα η τότε Διευθύντρια του σχολείου μας, είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με δηλώσεις σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Τότε η δημοτική αρχή διαβεβαίωνε για την άμεση επίλυσή του, καθώς κρίθηκε σοβαρό και επείγον.
Το έργο της αποκατάστασης εντάχθηκε (με τροποποίηση) στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών στις 24-2-2022, μετά από τις παραινέσεις και του συλλόγου μας.
Τα χρήματα υπήρχαν και το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου, προέβλεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022. Γι’ αυτό υπήρξε διαβεβαιώσει από τη Δημοτική Αρχή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε.
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του 2022, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, διαπιστώσαμε ότι το έργο όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά δεν είχε καν δημοπρατηθεί, ούτε είχε γίνει η μελέτη!!!
Σε νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, μας διαβεβαίωνε ότι θα γίνει η δημοπράτηση του έργου από μήνα σε μήνα, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε στις 26/1/2023 και έχει ανακηρυχθεί, από ότι πληροφορηθήκαμε προσωρινός ανάδοχος.
Ζητούμε έστω και τώρα, με καθυστέρηση ενός έτους, να ολοκληρωθεί το έργο, για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Σερρών, οι οποίες έχουν αναβληθεί, επ’ αόριστον.
Το κτήριο του Μ.Σ.Σ. γενικά, παρουσιάζει άθλια εικόνα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Έχουν αφαιρεθεί επιχρίσματα (σοβάδες) για να μην πέσουν στα κεφάλια των παιδιών μας, το έδαφος της αυλής είναι επικίνδυνο και οι μπασκέτες σκουριασμένες.
Επιπλέον περιμένουμε από το Δήμαρχο, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε on camera, μετά την πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του σχολείου μας, στα τέλη Νοέμβρη 2022, ότι θα προχωρήσει επιτέλους η μελέτη, για την τοποθέτηση καθισμάτων θεάτρου στο αμφιθέατρο, ώστε να υλοποιηθεί η τοποθέτηση, παράλληλα με τη στεγανοποίηση της στέγης.
Τέλος θεωρούμε ότι στο Δήμο μας πρέπει επιτέλους οι υποδομές της εκπαίδευσης να είναι στις άμεσες προτεραιότητες, καθώς η ασφάλεια των σχολικών κτηρίων είναι βασική προϋπόθεση, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους διδάσκοντες σε αυτά, και όχι να βλέπουμε να εγκρίνονται και να δαπανώνται χρήματα για έργα «βιτρίνας».
ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ».

Κοινοποίηση