Ξεκινά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Σερρών (Βίντεο)

(Φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Στην «τελική ευθεία» για την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, μπαίνουν όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο να ανακοινώνει πως τον Απρίλιο ξεκινά το πρόγραμμα και πως ήδη έχει γίνει προεργασία και ήδη σήμερα στελέχη βρέθηκαν στο Δήμο Αμφίπολης και ενημέρωσαν τους αρμόδιους παράγοντες για το πρόγραμμα και όλες τις λεπτομέρειές του.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ενημερωτικές συναντήσεις θα γίνουν με όλους τους δημάρχους και τους προέδρους, τη βοήθεια και συμβολή των οποίων τις χαρακτήρισε πολύτιμες, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο φέτος ξεκινά στην ώρα του.

«Έχουν γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έναρξη του προγράμματος, δηλαδή προκηρύξεις, προμήθεια υλικών και φαρμάκων και για πρώτη φορά θα έχουμε σε πραγματικό χρόνο την αποτύπωση του προβλήματος. Η ευθύνη για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον αστικό ιστό, δηλαδή μέσα στα χωριά, ανήκει στον πρώτο βαθμό, όλα τα άλλα ανήκουν στην Περιφέρεια» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους Δημάρχους της Π.Ε. Σερρών, που- όπως είπε χαρακτηριστικά- «έβαλαν πλάτη».

Ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε και τη βοήθεια των κατοίκων, να ενημερώνουν για το που προκύπτουν προβλήματα, ενώ ανακοίνωσε πως θα γίνουν αεροψεκασμοί, προσλήψεις, αλλά και σχετική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

«Ξεκινάμε στην ώρα μας, ξεκινάμε σωστά και επιστημονικά, έχει γίνει όλη η προεργασία και είμαι ευχαριστημένος» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Κοινοποίηση