Β. Τερζής: «Κολυμβητήριο Κοιλάδας, ώρα μηδέν ή όλα μηδέν;;;»

του Βασίλη Τερζή-Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δ. Σερρών

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, υποδέχονταν ο κ. Δήμαρχος τους δύο Σερραίους αθλητές της τεχνικής κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, για να τους συγχαρεί για τις επιτυχίες τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου 2022. Eννέα μήνες μετά, «προεκλογική» αντίδραση!!!

Την ίδια ημέρα μεταξύ άλλων δήλωνε, «Με την ανέγερση του νέου σύγχρονου, βιοκλιματικού Κλειστού Κολυμβητηρίου, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, οι Σερραίοι αθλητές του υγρού στίβου θα προπονούνται σε εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, πετυχαίνοντας ακόμη υψηλότερους στόχους». Τρεισήμισι χρόνια το ακούμε, ακόμη τη μελέτη περιμένουμε, «συμμαχική» αντίδραση!!!

Δευτέρα, 27 Μαρτίου, απροειδοποίητα, με μια ανακοίνωση δυόμιση γραμμών, ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. ανακοίνωσε πως το Κολυμβητήριο της κοιλάδας θα παραμείνει κλειστό, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ελέγχου των δημοτικών κτηρίων.

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, ξημερώνει Δευτέρα και αφήνουν έξω, ομάδες και αγωνίσματα, πρωταθλητές και αθλητές, φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α., το πρόγραμμα κολύμβησης των Δημοτικών σχολείων και το κοινό.

Το θέμα είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ασφαλώς, πρωτεύον και κυρίαρχο. Να κλείσει και να μην ξανά ανοίξει εάν δε εξασφαλισθεί πλήρως και οριστικώς.

Τα γνώριζαν τα προβλήματα από την ανάληψη της θητείας, το Σεπτέμβριο του 2019. Και τότε είχε προκύψει παρόμοιο θέμα. Τότε κατατέθηκε από τον Δήμο αίτηση θεραπείας και υπήρξε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων εργασιών. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 το κολυμβητήριο άνοιξε. Είχαν λυθεί όλα;;;

Ήρθε, η πανδημία, οι απαγορεύσεις. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι αθλητικές εγκαταστάσεις δε χρησιμοποιούνταν. Ήταν η ευκαιρία να γίνουν παρεμβάσεις, εκεί όπου ήταν απαραίτητες.

23 Ιανουαρίου 2023, στο κολυμβητήριο έσπασαν υαλοπίνακες, μπήκαν μέσα τα νερά της βροχής, τοποθετήθηκαν απαγορευτικά προσέγγισης συγκεκριμένων χώρων. Ποια ήταν η αιτία;;; Διορθώθηκε;;;

Μιλάμε για το μοναδικό κολυμβητήριο, μια εικοσιπεντάρα πισίνα από το 1976.

Ξαναθυμίζω, το έγραψα σε Δ.Τ στις 25 Οκτωβρίου 2022, ρώτησα τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α., στις 31 Νοεμβρίου.

4 Ιουλίου 2019, υπήρξε η ένταξη της Πράξης ««Ενεργειακή αναβάθμιση και δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, του Κλειστού Κολυμβητηρίου Δήμου Σερρών».

21 Αυγούστου 2019 εγκρίθηκε η αντίστοιχη αποδοχή χρηματοδότησης ποσού ύψους 1.979.515,70.

Πάνω από τρεισήμισι χρόνια, 2.000.000 περιμένουν για αντικατάσταση υαλοπινάκων και κουφωμάτων, για εργασίες μόνωσης υγρασίας – ήχου και θερμότητας, για βαφή εσωτερικά και εξωτερικά, για συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού, για διάφορες ηλεκρομηχανολογικές εργασίες, για αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED, κ.α. στο κολυμβητήριο της κοιλάδας.

Και εδώ ακόμη τη μελέτη περιμένουμε.

Όλα θα γίνουν!!! Το 2023 είναι έτος εκλογών, Εθνικών και Αυτοδιοικητικών. Και αν δεν έγιναν έως τώρα ή δε γίνουν, το λόγο παίρνει η πολιτική, «η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε» (Ουίνστον Τσώρτσιλ).

Ως τότε συνεχίζουμε με «Λάχανα και χάχανα», του Τάσου Ιωαννίδη.

Κοινοποίηση