Συναυλία με την Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS στα «Αστέρια» Σερρών το Σάββατο


Η τελευταία μεγάλη συναυλία κλασικής μουσικής, που δόθηκε στην πόλη των Σερρών, ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και σολίστ τη Μελίνα Τσινάβου στο πιάνο.

Μεσολάβησαν από τότε τρία χρόνια με αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω του φόβου της διασποράς του κορονοϊού.

Μετά από τόσο καιρό επιτέλους ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει και πάλι μια συναυλία που θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ», το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 και ώρα 9:00 μ.μ.

Η Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS θα ερμηνεύσει τα έργα:
Οτορίνο Ρεσπίγκι: Παλιοί χοροί και άριες για λαούτο, σουίτα Νο. 3 για ορχήστρα εγχόρδων
Αντόνιο Βιβάλντι: Καλοκαίρι από τις τέσσερις εποχές, κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων
Γκιέργκι Λίγκετι: Παλαιοί Ουγγρικοί χοροί για ορχήστρα εγχόρδων
Β. Α. Μότσαρτ: Ντιβερτιμέντο σε ρε μείζονα, KV.136
Νίκου Σκαλκώτα: Πέντε Ελληνικοί χοροί για ορχήστρα εγχόρδων
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης και σολίστ (βιολί) θα είναι ο Κωνσταντίνος Καμπάνταης
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 10 ευρώ.
Προσκλήσεις για τη συναυλία διατίθενται στο Ωδείο του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12) καθημερινά 5 – 9 μ.μ.
Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS

Η Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS, δημιουργήθηκε το 2012 από δώδεκα εξαίρετους μουσικούς μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με αφορμή το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας «ΚΟΘ Underground» του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων της Κ.Ο.Θ., στο οποίο εμφανίστηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Συμμετείχε μεταξύ άλλων στον κύκλο «Κυριακάτικα Πρωινά» της Κ.Ο.Θ., στον 3ο κύκλο μουσικής δωματίου Κομοτηνής, στο φεστιβάλ CosmoClassical 2022 στη Καβάλα, σε επετειακή συναυλία του Δήμου Κιλκίς και σε συναυλία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας την γενναιόδωρη αποδοχή του κοινού. Στις συναυλίες της παρουσιάζει ενδιαφέροντα προγράμματα πρωτότυπων έργων αλλά και έργων σε μεταγραφή για το συγκεκριμένο ορχηστρικό σύνολο. Συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους μουσικούς ως σολίστ και διευρύνει το ρε-περτόριο της με έργα από διάφορα είδη μουσικής. Οι ερμηνείες της χαρακτηρίζονται από καλλιτεχνική ποιότητα, αμεσότητα, και ζωντάνια.

Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS
Βιολί: Μαρία Σπανού, Εύη Δελφινοπούλου, Κωνσταντίνος Καμπάνταης, Δέ-σποινα Παπαστεργίου, Τίμος Αναστασιάδης, Πόπη Μυλαράκη, Ευαγγελία Κουζώφ, Βιόλα: Δημήτρης Δελφινόπουλος, Παύλος Μεταξάς, Βιολοντσέλο: Δημήτρης Πολυ-ζωίδης, Ντμίτρι Γκουντίμοβ, Κοντραμπάσο: Μιχάλης Σαπουντζής

Κοινοποίηση