Αλ. Χακιόπουλος: «Ψευδή, λαϊκίστικη και ιταμού προεκλογικού χαρακτήρα η καταγγελία της ΛΑΣ»

Απάντηση στην καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις διακοπές νερού σε ευάλωτες οικογένειες του δήμου Σερρών δίνει με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και Αποχέτευσης Σερρών Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος. Ο κ. Χαλκιόπουλος χωρίς να δίνει σαφή απάντηση αν ισχύει ή όχι η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης μεταξύ άλλων τονίζει πρόκειται για «μια ψευδή, λαϊκίστικη και ιταμού προεκλογικού χαρακτήρα ανακοίνωση, όπως αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά της ΔΕΥΑΣ, είναι κανονικά ανάξια απάντησης.»

Ο κ. Χαλκιόπουλος στην ίδια ανάρτηση παρουσιάζει το έργο που έχει γίνει στα 3,5 χρόνια που διοικεί τη δημοτική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η ΔΕΥΑΣ στα 3,5 τελευταία χρόνια:
📍Μείωσε την τιμή του νερού σε περιφέρεια και πόλη, όταν δεν υπάρχει γύρω μας προϊόν ή υπηρεσία που να μην αυξήθηκε
📍Διεύρυνε τα δοσολογία ρυθμίσεων οφειλών, ειδικά για περιπτώσεις ευάλωτων νοικοκυριών
📍Διεύρυνε τους όρους ένταξης στα κοινωνικά τιμολόγια, ειδικά για τα ΑΜΕΑ
📍Δεν προχώρησε σε καμία διακοπή υδροδότησης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας
📍Διόρθωσε πληθώρα σφαλμάτων λογαριασμών από πολλά έτη πίσω
📍Αύξησε κατα τουλάχιστον 400% τις βεβαιώσεις ανείσπρακτων οφειλών στη ΔΟΥ, ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, χρησιμοποιώντας ως έσχατη λύση, την διακοπή υδροδότησης.
Παράλληλα οι συνεχείς εξασφαλίσεις χρηματοδοτήσεων έργων, πέρα από τις υποδομές, προσφέρουν εργασία και οικονομική ανάταση μέσω της μόχλευσης, στο συνολο της τοπικής κοινωνίας.
Εκτός από την φροντίδα εξαιρετικών περιπτώσεων ευάλωτων νοικοκυριών, γίνεται πάντα η ευνοϊκότερη το δυνατόν ερμηνεία των κανονισμών και του νόμου, υπερ του υπευθύνου οφειλέτη, αντιλαμβανόμενοι όλοι μας τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, αλλά και την ύψιστη σημασία του αγαθού που λέγεται νερό.
Αλλά ας μη ξεχνά κανείς ότι η ΔΕΥΑΣ δεν είναι στενό Δημόσιο και ως ένα έξοχο παράδειγμα κοινωνικής αυτοοργάνωσης, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους λογαριασμούς των Σερραίων για την εύρεση, επεξεργασία και μεταφορά νερού. Συνεπώς τα ποσά που χάνει, λόγω της αδιαφορίας και ασυνέπειας ολίγων, τα επιβαρύνονται οι λοιποί δημότες.
Η ΔΕΥΑ Σερρών ανήκει σε όλους τους Σερραίους και οφείλει να εφαρμόζει τις αρχές του δικαίου και της αναλογικής ισότητας ως προς τη διασφάλιση του συνόλου των πληρωμών.
Μια ψευδής, λαϊκίστικη και ιταμού προεκλογικού χαρακτήρα ανακοίνωση, όπως αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά της ΔΕΥΑΣ, είναι κανονικά ανάξια απάντησης.
Ιδίως όταν δεν αναφέρει καμία συγκεκριμένη περίπτωση αδικίας, αντιθέτως εκτοξεύει γενικόλογα ψεύδη και συκοφαντίες με στόχο τον εκμαυλισμό των πολιτών.
Σεβόμενος όμως την θέση ευθύνης που ανέλαβα, οφείλω στους Σερραίους την ανωτέρω πληροφόρηση στη βάση στοιχείων και πρακτικών κοινωνικής πολιτικής που η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ εφαρμόζει από την αρχή της θητείας της .
Στους δε “ευαίσθητους” Συντρόφους απλά υπενθυμίζω και τους καλώ:
– Να απευθυνθούν στον Δήμο Πατρέων του κ. Πελετίδη για το αν εκεί προβαίνουν σε διακοπές υδροδότησης.
– Αν θέλουν αισχρώς να αναφέρονται στον “βέβαιο” θάνατο όπου οδηγούνται άνθρωποι από προειδοποιητική διακοπή νερού στο 2023, ας αναζητήσουν εκατομμύρια νεκρών από δίψα και πείνα στις πολιτικές επιλογές των ηγητόρων κατά τους μεγάλους λιμούς της Κίνας το 1959-1962 και της Σοβιετικής Ένωσης το 1931-1934.
Κοινοποίηση