Σιδηρόκαστρο: Οι Λαζαρίνες έψαλλαν τα κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου (Βίντεο)

Τα κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου έψαλλαν τα μέλη της Αδελφότητας Μικρασιατών Σιδηροκάστρου & περιχώρων «Ο Άγιος Παντελεήμονας».

Το πρωί του Σαββάτου τα παιδιά  του πολιτιστικού συλλόγου, κορίτσια και αγόρια, φορώντας παραδοσιακές στολές ξεχύθηκαν στην πόλη του Σιδηροκάστρου και έστειλαν το μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου και μοίρασαν τους Σιδηροκαστρινούς «Λαζαράκια».

Γενικότερα, το Σάββατο του Λαζάρου λαμβάνει χαρούμενο χαρακτήρα, καθώς η έγερση του Λαζάρου προαναγγέλλει την Ανάσταση του Χριστού.

Για το έθιμο του Λαζάρου μίλησε στο Infoenews24, η πρόεδρος της Αδελφότητα Μικρασιατών Σιδηρηροκάστρου & περιχώρων “Άγιος Παντελεήμονας” Δήμητρα Κατσάνη:

«Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Αδελφότητα Μικρασιατών Σιδηρηροκάστρου & περιχώρων “Άγιος Παντελεήμονας” ύστερα από πάρα πολύ καιρό με την πανδημία αναβιώνουμε το έθιμο του Λαζάρου. Τα παιδιά του συλλόγου έπλασαν τα παραδοσιακά λαζαράκια και σήμερα βγήκαμε στο κέντρο της πόλη για ψάλλουμε τα κάλαντα. Μοιράζουμε σε όλους τα παραδοσιακά λαζαράκια και ευχόμαστε σε όλους καλό και ευλογημένο Πάσχα».

Κοινοποίηση