Κ. Καρπουχτσής: «Να επιστρέψουμε τη δύναμη στους μικρούς τοπικούς παραγωγούς και των Σερρών»


Του Κώστα Καρπουχτσή
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Υποψήφιος Βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

Οι παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για το διαρκώς και ανεξέλεγκτα αυξανόμενο κόστος παραγωγής αλλά και της διανομής/εμπορίας. Σε σημείο, που όπως λένε, σκέφτονται να συνεχίσουν ή όχι να παράγουν, μιας και όπως τονίζουν χαρακτηριστικά: «δεν μας μένει μία»!

Αποδέκτης του προβληματισμού έγινα τις προηγούμενες ημέρες στις λαϊκές αγορές του νομού μας, συζητώντας τα προβλήματα και ανταλλάσσοντας απόψεις με παραγωγούς, εμπόρους της αγοράς αλλά και καταναλωτές.

Ο τριπλασιασμός του κόστους των λιπασμάτων, το υψηλό κόστος καυσίμων και ενέργειας αποτελούν «θηλιά» για τους μικρούς παραγωγούς.

Από την άλλη μεριά οι καταναλωτές, βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να έχει εξανεμιστεί και να μην αντέχουν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε καν στα βασικά διατροφικά προϊόντα.
Η οργή τους για την κοροϊδία των “pass” της Κυβέρνησης ΝΔ περίσσευε.

Η πραγματική και δίκαιη ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από την ουσιαστική ενίσχυση του μικρού και μεσαίου παραγωγού, της τοπικής οικονομίας και των εισοδημάτων των καθημερινών ανθρώπων του τόπου μας.
Αυτό πιστεύουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και αυτό θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

Κοινοποίηση