Εγγειοβελτιωτικά έργα ύψους 10.740.148,29 ευρώ εντάχθηκαν για τον Νομό Σερρών


Εγγειοβελτιωτικά έργα ύψους 10.740.148,29 ευρώ εντάχθηκαν για τον Νομό Σερρών, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πρόγραμμα «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αναφέρεται σε επενδύσεις για κατασκευή υποδομών αναφορικά με την ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αναλυτικότερα, για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εντάχθηκαν τα εξής έργα:
1)Αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αντλιοστασίων άρδευσης Δήμου Εμμανουήλ Παπά, προϋπολογισμού 2.199.547,80 ευρώ.
2)Αντικατάσταση δικτύων άρδευσης στα αγροκτήματα Αγίου Χριστοφόρου και Γαζώρου του Δήμου Νέας Ζίχνης, προϋπολογισμού 2.188.600 ευρώ.
3)Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, προϋπολογισμού 2.196761,68 ευρώ.
4)Προμήθεια και εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος αυτοματισμού και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Δημητριτσίου-Στρυμονικού, προϋπολογισμού 2.199.597,56 ευρώ
5)Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Νιγρίτας, προϋπολογισμού 1.955.641,25 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη των παραπάνω έργων και την αποφασιστική συμβολή του τ. Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ως προς αυτή την κατεύθυνση. Η υλοποίηση των έργων αυτών θα φέρει την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στην πρωτοπορία της ορθολογικής διαχείρισης και εξοικονόμησης του νερού που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Κοινοποίηση