Αικ. Αλεξοπούλου: «Ένας απολογισμός εν όψει των εκλογών… και μία προοπτική» (Άρθρο)


Της Αναστασίας- Αικατερίνης Αλεξοπούλου *

Είθισται στη λήξη των εργασιών μίας Βουλής και στην απαρχή ενός νέου προεκλογικού αγώνα, να γίνεται κάτι σαν σύνοψη, σαν απολογισμός… Που, όμως, είναι παράλληλα η υπόσχεση και η ελπίδα μιας καινούργιας προοπτικής. Στην πολιτική το παρόν, τρόπον τινά, προκαθορίζει το μέλλον. Άρα, είναι σημαντικό να δούμε πού βρισκόμαστε, για να δούμε και προς τα πού μπορούμε να πάμε.

Στο ελληνικό κοινοβούλιο, 2019-2023, η Ελληνική Λύση αποτέλεσε, ομολογουμένως, τη μόνη σθεναρή και ουσιαστική φωνή της αντιπολίτευσης. Αυτό το αναγνωρίζουν σήμερα όλοι, φίλοι και αντίπαλοι. Με λόγο πατριωτικό και μεστό, χωρίς μεγαλοστομίες και περίσσιους φανατισμούς που παραπέμπουν στο παρελθόν, όλοι εμείς οι βουλευτές του κόμματος, με επικεφαλής τον πρόεδρό μας, κύριο Κυριάκο Βελόπουλο, προσπαθήσαμε όχι να «φανούμε» ως κεκράκτες χωρίς συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο λόγο, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουμε, αλλά να καθοδηγήσουμε τις εξελίξεις. Με σχέδιο και προτάσεις, προωθώντας αντικειμενικές και εφικτές λύσεις, νομίζω ότι το καταφέραμε.

Ο λόγος μας υπήρξε δημοκρατικός και πατριωτικός.
Κρατήσαμε, μόνοι μας, τις σύγχρονες «Θερμοπύλες» στο μείζον ζήτημα της Μακεδονίας μας: δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μας άκουσε και δεν συγκροτήθηκε ποτέ η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή που προτείναμε, προκειμένου να ακυρωθεί η άστοχη και άκυρη συμφωνία των Πρεσπών που είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ… Στο ενεργειακό, προειδοποιήσαμε έγκαιρα και έντονα, ότι έρχεται κρίση, ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της ενεργειακές μονάδες! Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν απόλυτα, έστω και με τρόπο δραματικό…

Στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ήμασταν οι μόνοι που, χωρίς να θέτουμε αντίρρηση στη λήψη μέτρων που να προστατεύουν τη δημόσια υγεία, εντούτοις υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των Ελλήνων στην ελεύθερη βούληση και επιλογή, σταθήκαμε δίπλα στους χειμαζόμενους υγειονομικούς και τους συνταξιούχους μας. Αλλά και στα κοινωνικά θέματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να δεχτεί ένα ελάχιστο έστω θεσμικό πλαίσιο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. ΑμεΑ), χωρίς όμως να τολμήσει να προβεί σε έμπρακτα μέτρα στήριξης αυτών των συνανθρώπων μας.

Μέσα στο Εμείς, υπάρχει και το Εγώ! Ο λαός της Β1΄ περιφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών με τίμησε τον Ιούλιο του 2019 με την ψήφο του. Θέλησα, από την πρώτη στιγμή, να βγάλω τους συμπολίτες μου «ασπροπρόσωπους», να αποδείξω με πράξεις ότι θα τιμήσω κι εγώ με τη σειρά μου την εμπιστοσύνη τους! Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύω ακράδαντα ότι τα κατάφερα. Η απόδειξη; 700 ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για μείζονα θέματα της περιφέρειάς μας, και όχι μόνο, αλλά και για ευρύτερα κοινωνικά, εθνικά και οικονομικά ζητούμενα όλης της χώρας.

Δεκάδες άρθρα μου δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της πρωτεύουσας και όλης της Ελλάδας. Ομιλίες μου στην Ολομέλεια της Βουλής για τα πιο κρίσιμα ζητήματα και συμμετοχή μου σε όλες τις Επιτροπές όπου συμμετείχα, απαρτίζουν το «παζλ» της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας την τετραετία που πέρασε. Ιδιαίτερη βαρύτητα έθεσα στα θέματα παιδείας και πολιτισμού, αλλά και προστασίας των ευπαθών συμπολιτών μας…

Η προοπτική… Η Ελληνική Λύση ήρθε για να μείνει! Και στις επερχόμενες εκλογές, στις 21 Μαΐου, ζητάμε ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού. Για να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε, ένα όμορφο δηλαδή έργο. Και για να εξακολουθήσουμε να είμαστε η μόνη αξιόπιστη εθνική εγγύηση και στην επόμενη Βουλή, όπως άλλωστε υπήρξαμε και σε αυτή που κλείνει αυτές τις ημέρες τον κύκλο εργασιών της. Ναι, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, ότι η Ελλάδα θα νικήσει! Με μπροστάρη τον Κυριάκο Βελόπουλο, που πήρε τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία, «ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά»… Γιατί, ένα ήταν, είναι και θα παραμείνει το σύνθημά μας: ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση

Κοινοποίηση