Τριάδα Σερρών: 50χρονος έπαθε ανακοπή καρδιάς εξω απο την εκκλησία-Τον έσωσε ο απινιδωτής

Ένας 50χρονος από την Τριάδα σώθηκε χθες Μεγάλο Σάββατο με τη χρήση απινιδωτή. Ο άνδρας λίγο πριν την Ανάσταση κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς, στην εκκλησία.

Τα αντανακλαστικά των πολιτών ήταν άμεσα, καθώς εξι άτομα (5μελή ομάδα εκπαιδευμένων πολιτών και ενός ιατρού) πραγματοποίησαν ΚΑΡΠΑ για την επαναφορά του 50χρονου.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο απινιδωτής «ταξίδεψε» από το διπλανό χωριό τον Χείμαρρο.

Ο άνδρας διεκομίσθη ζωντανός αμέσως μετά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απο KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές:

Πριν λίγα λεπτά: 3 #Απινιδώσεις και ΚΑΡΠΑ από 6 άτομα, χρειάστηκαν για να επιστρέψει στη ζωή ένα θύμα καρδιακής ανακοπής!

Στην Τριάδα Σερρών, λίγο πριν το Χριστός Ανέστη, ένας 50χρονος άνδρας κατέρρευσε από #ανακοπή καρδιάς στην εκκλησία του χωριού.

Χάρη στην έγκαιρη έναρξη #ΚΑΡΠΑ από μια 5μελή ομάδα εκπαιδευμένων πολιτών και ενός ιατρού,

χάρη στην έγκαιρη χρήση του #Απινιδωτή που ταξίδεψε από τον γειτονικό Χείμαρρο,

ο 50χρονος άνδρας ΕΠΑΝΗΛΘΕ στη #ζωή και παρελήφθη ΖΩΝΤΑΝΟΣ από το ασθενοφόρο της περιοχής!!

Ο χαμογελαστός #Παναγιώτης χρησιμοποίησε τον απινιδωτή πριν μισή ώρα και έκανε ΚΑΡΠΑ με τον #Βασίλη, Πρόεδρο της ομάδας ποδοσφαίρου του Χειμάρρου.

Το χαμόγελο του, λέει τι αισθάνεται…!!!

Ο ασθενής διακομίστηκε με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Σερρών! Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να πάνε όλα καλά με την υγεία του!

* Πρόληψη: πριν λίγο καιρό, ο απινιδωτής του Χειμάρρου τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του χωριού για πιο #άμεση χρήση, ενώ αρκετά μέλη του χωριού έχουν εκπαιδευτεί – πιστοποιηθεί από το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Η δική σου κοινότητα έχει ⚡;
Σώζει ζωές!!

Χριστός Ανέστη!!

Κοινοποίηση