«Ιερός πόλεμος» για το Στρατόπεδο Παπαλουκά- Μητρόπολη Σερρών: «Η Εκκλησία των Σερρών και το ποίμνιο αυτής είναι εκτός του σερραϊκού λαού;»


Μπορεί η αφορμή για το ξέσπασμα του πρώτου ιερού πολέμου στην αρχαιότητα, να αποτέλεσε το γεγονός πως οι κάτοικοι της Κίρρας παρενοχλούσαν τους προσκυνητές του μαντείου των Δελφών, στη σημερινή εποχή και στον 21ο αιώνα, ο «ιερός πόλεμος» που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες έχει ως «μήλον της έριδος» το στρατόπεδο Παπαλουκά.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την απόφαση από το ΤΕΘΑ να παραχωρηθεί μέρος του Στρατοπέδου Παπαλουκά στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας (διαβάστε ΕΔΩ), σήμερα η Μητρόπολη επανέρχεται με νέα, λάβρη ανακοίνωσή της.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας αναφέρονται τα εξής:
«Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του σερραϊκού λαού και μόνο, ζήτησε τη παραχώρηση κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος μόνο δύο εγκαταλελειμμένων κτιρίων του πρώην Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» των Σερρών (και όχι βεβαίως όλου του στρατοπέδου) με σκοπό την δωρεάν φροντίδα παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (χωρίς voucher).
Μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, πολλοί είναι αυτοί που επαίρονται και επιχαίρουν ότι, με την παρεμπόδιση του συγκεκριμένου απολύτως φιλανθρωπικού έργου, το στρατόπεδο θα παραμείνει στον σερραϊκό λαό! Ως εκ τούτου, ευλόγως τίθενται τα εξής ερωτήματα: Η Εκκλησία των Σερρών και το ποίμνιο αυτής είναι εκτός του σερραϊκού λαού; Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν εκεί είναι και αυτά εκτός του σερραϊκού λαού; Οι γονείς που θα διευκολυνθούν και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος, είναι και αυτοί εκτός του σερραϊκού λαού; Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε καμία διελκυστίνδα που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπορεί να γίνεται και για άλλους σκοπούς από όλους εκείνους που επιδίδονται σε εσφαλμένες ρητορικές εξάρσεις για το θέμα. Θα ανέμενε κανείς από τους τοπικούς μας άρχοντες που τόσο λένε ότι αγαπούν την Εκκλησία μας, να είχαν την ευρυχωρία της καρδιάς να πουν ένα ευχαριστώ για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και προσφορά της Ι.Μ.Σ.Ν. και ύστερα όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το συμφέρον του σερραϊκού λαού και όχι να στοχεύουν προς λάθος κατεύθυνση».

Κοινοποίηση