Αρ. Παπαφωτίου: «Τα πρώην στρατόπεδα είναι περιουσία των Σερραίων- Ανήκουν στη πόλη μας» (Άρθρο)


Της Αριάδνης Παπαφωτίου
Επικεφαλής «Δύναμη Σερραίων»- Υποψήφια Δήμαρχος Σερρών

Τα πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ. Ανήκουν στην πόλη μας.
Είναι ΟΜΟΦΩΝΗ και ΟΜΟΨΥΧΗ η απαίτηση να αρθούν οριστικά και αμετάκλητα οι διεκδικήσεις του Στρατού. Υπέρ του Δημοσίου-Δημοτικού συμφέροντος.
Μέσα σε κλίμα έντονης δυσφορίας, οι Σερραίοι διαπιστώνουν ότι οι χώροι των πρώην Στρατοπέδων των Σερρών που καθημερινά χρησιμοποιούν για άθληση και αναψυχή και που σειρά Δημοτικών Αρχών διεκδίκησε σθεναρά, αμφισβητούνται ιδιοκτησιακά.

Με λύπη δικαιωνόμαστε σε όσα καταθέσαμε προειδοποιητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από τις 15 ΜΑΡΤΙΟΥ, σχετικά με τις προθέσεις του ΤΕΘΑ να ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ στον Κτηματολογικό Δικαστή για να πάρει την ιδιοκτησία του «Παπαλουκά» και του «Εμμ. Παπά».
Δυστυχώς ο κ. Χρυσάφης με την 4ετή ΑΠΡΑΞΙΑ του, έγινε ΣΥΜΜΑΧΟΣ του διεκδικητή Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ΕΝΑΝΤΙΟΝ των Σερραίων δημοτών.

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ αδικαιολόγητα τα πραγματικά στοιχεία, υποστηρίζοντας εντελώς λάθος πράγματα, καθησυχάζοντας και διαβεβαιώνοντας εσφαλμένα για το ιδιοκτησιακό, ουσιαστικά ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΕ τους Σερραίους.
Το επισημάναμε το 2020 με αφορμή την ονοματοδοσία του πρώην «Παπαλουκά», το είπαμε το 2022 στα εγκαίνια του Μουσείου Ξενάκη, το φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2023 εντοπίζοντας τις πινακίδες ιδιοκτησίας που έβαλε το ΤΕΘΑ, το ξαναλέμε και τώρα:

Οι μάχες του Δήμου ΕΠΡΕΠΕ να δοθούν με όλα τα μέσα, ΠΟΛΙΤΙΚΑ και νομικά, στα 4 χρόνια αυτής της δημοτικής θητείας. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
Καλούμε σε ΣΥΜΠΡΑΞΗ όλους τους πολιτικούς και λοιπούς συλλογικούς φορείς των Σερρών.
Προτεραιότητά μας ως Παράταξη είναι η άμεση θεραπεία αυτής της ανώμαλης κατάστασης, την οποία θεωρούμε ΥΦΑΡΠΑΓΗ των αναπτυξιακών έγγειων πόρων της πόλης μας.

Κοινοποίηση