Μαθητές & μαθήτριες του 7ου δημοτικού σχολείου Σερρών επισκέφθηκαν το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών (Τ.ΟΜ.Υ.) Σερρών, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σερρών και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, σχεδίασε και υλοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών.

Ειδικότερα στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας με θέμα την «Εθελοντική αιμοδοσία», στις 22-2-23 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές της Έ και Στ΄ τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου Σερρών από το προσωπικό της Τ.ΟΜ.Υ. Επιπλέον στο πλαίσιο δικτύωσης φορέων στις 20-4-23 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Τ.ΟΜΥ και του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας υπηρεσιών και τη μελλοντική υλοποίηση δράσεων.

Με αφορμή όλων των παραπάνω καθώς και του αμείωτου ενδιαφέροντος των μαθητών, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου και των εισηγητών του προγράμματος.

Αρχικά, στα παιδιά έγινε ενημερωτική εισήγηση από τα στελέχη της Τ.ΟΜ.Υ σχετικά με όσα προηγήθηκαν στο πρόγραμμα του σχολείου, ενώ στη συνέχεια από το προσωπικό της αιμοδοσίας έγινε περιγραφή και επίδειξη του τρόπου αιμοληψίας, παρακολούθηση της διαδικασίας της αιμοδοσίας, της συμπλήρωσης σχετικού ερωτηματολογίου-ιστορικού και της βασικής κλινικής εξέτασης του υποψηφίου αιμοδότη.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους φύλαξης και συντήρησης του αίματος, καθώς και στο εργαστήριο όπου οι μαθητές παρακολούθησαν τη διαδικασία ταυτοποίησης της ομάδας αίματος του δότη.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα υγείας, εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η διαδικασία είναι τόσο απλή και ανώδυνη για τον αιμοδότη και προσφέρει ΖΩΗ στον συνάνθρωπο.

Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια αιμοδοσίας του νοσοκομείου Σερρών κα Τζιούρα Αικατερίνη και όλο το προσωπικό που απάντησαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση στις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των μαθητών, καθώς και για την υποδοχή και ξενάγηση στο χώρο.

Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια, στη διευθύντρια του 7ου δημοτικού σχολείου κα Παπαδιού Ελένη και στο σύνολο των διδασκόντων, για την ενεργή συμμετοχή του σχολείου σε όλα τα προγράμματα αγωγής υγείας που υλοποιεί η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών κάθε σχολικό έτος.

Κοινοποίηση