Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Με ζωντάνια, κέφι και εκατοντάδες χορευτές «πλημμύρισε» η πλατεία Ελευθερίας

Με ζωντάνια, κέφι και εκατοντάδες χορευτές «πλημμύρισε» το περασμένο Σάββατο 29 Απριλίου 2023 η πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολές χορού και χορευτικές ομάδες του Δήμου Σερρών, αντάμωσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασαν μοντέρνους, σύγχρονους αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη καθώς και όλους τους εργαζομένους της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλουν, με γνώμονα την ανάδειξη του Πολιτισμού στον δήμο Σερρών. Παράλληλα ο κ. Χρυσάφης ευχαρίστησε όλους τους φορείς που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας τονίζοντας ότι στη σημερινή εποχή που τα προβλήματά μας είναι πολλά, ο χορός προσφέρει την καλύτερη διέξοδο.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ.Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη επισήμανε: «Ευχαριστώ όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις σχολές χορού και τις χορευτικές ομάδες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν τη δουλειά τους. Ως Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών στηρίζουμε όλους αυτούς τους φορείς του Δήμου μας προβάλλοντας την δουλειά που με τόσο κόπο κάνουν όλοι τους, για τη διάδοση του πολιτισμού. Ο σκοπός μας επετεύχθη και ο χορός σήμερα ένωσε όλους όσους ασχολούνται με την τέχνη της Τερψιχόρης σε μια γιορτή χορού, φιλίας και συνεργασίας.»

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ.κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Λευτέρης Αβραμάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Βέρρος, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνος Καρπουχτσής, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μιχάλης Τζελέπης και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.

Κοινοποίηση