Επιτροπή Σερραϊκών φορέων: Να βρεθεί πολιτική λύση στο ιδιοκτησιακό θέμα των στρατοπέδων “Παπαλουκά” και “Εμμ. Παππά”

Η Επιτροπή Σερραϊκών φορέων για το Αρχαιολογικό μουσείο Σερρών συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Μαίου 2023 στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (οικία Παπαβασιλείου).

Κατά τη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί επιστολή στον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη με θέμα την παραχώρηση του οριοθετημένου χώρου για αρχαιολογικό μουσείο του πρ. Στρατοπέδου Παπαλουκά στο Υπουργείο Πολιτισμού, με σκοπό τη δρομολόγηση των μελετών κατασκευής του αρχαιολογικού κτιρίου.

Επίσης η Επιτροπή απευθύνει έκκληση στο Δήμο Σερρών, στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, στους βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Σερρών και σε όλους τους Σερραϊκούς φορείς, να επιδιωχθεί πολιτική λύση (με προώθηση ανάλογης νομοθετικής ρύθμισης) στην έντονη αντιπαράθεση για την διεκδίκηση των στρατοπέδων “Παπαλουκά” και “Εμμ. Παππά” μεταξύ Δήμου Σερρών και Τ.ΕΘ.Α. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα αποφύγουμε τις μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες, αλλά και θα διαφανεί η δυνατότητα να αξιοποιηθούν άμεσα τα υφιστάμενα διατηρητέα κτίρια του πρ. Στρατοπέδου Παπαλουκά, που τείνουν να μεταβληθούν σε ερείπια.

Κοινοποίηση