Ευδοξία Καλπατσινίδου: «Το ζήτημα της παιδείας είναι κορυφαίο για το ΠΑΣΟΚ, για μια ποιοτική δημόσια παιδεία»


Της Ευδοξίας (Εύη) Καλπατσινίδου
Υποψήφια Βουλευτής Ν. Σερρών ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Εθνικό απολυτήριο – Εξετάσεις στη σχολή επιλογής – Πιστοποίηση επάρκειας σε ξένη γλώσσα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ως την Γ’ Γυμνασίου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, πρότεινε την καθιέρωση «εθνικού απολυτηρίου στα πρότυπα και άλλων χωρών, για να σταματήσει το ράλι και το κόστος των φροντιστηρίων. Τελειώνεις το λύκειο, παίρνεις το εθνικό απολυτήριο και επιλέγεις τη σχολή σου, δίνοντας εξετάσεις εκεί».

Το ζήτημα της παιδείας είναι κορυφαίο για το ΠΑΣΟΚ, για μια ποιοτική δημόσια παιδεία, ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους. Η χρηματοδότηση για την παιδεία αποτελεί επένδυση για το μέλλον της χώρας με υψηλή προστιθέμενη αξία και πολλαπλάσιο κοινωνικό όφελος.

Προτείνουμε αναπτυξιακές πολιτικές που στοχεύουν στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος:
✅ Εθνικό απολυτήριο – Επιλογή σχολής – Εξετάσεις στη σχολή επιλογής.
✅ Πιστοποίηση επάρκειας σε ξένη γλώσσα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ως την Γ’ Γυμνασίου.
✅ Ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση μέσω αξιοποίησης των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ.
✅ Επένδυση σε υποδομές (κτιριακές, εργαστήρια, νέες τεχνολογίες)
✅ Ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη των μαθησιακών κενών. Ποιοτική εκπαίδευση σημαίνει μείωση του μαθησιακού χάσματος. Ενίσχυση της ειδικής αγωγής.
✅ Οικονομική ενίσχυση της έρευνας στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Μαζί διεκδικούμε το μέλλον!

Κοινοποίηση