Ευδοξία Καλπατσινίδου: «Το ΠΑΣΟΚ προτάσσει μέτρα για την ενίσχυση της εργασίας με επίκεντρο τη νέα γενιά»


Της Ευδοξίας (Εύη) Καλπατσινίδου
Υποψήφια Βουλευτής Ν. Σερρών ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Σε μια εποχή που η ανεργία, η αδήλωτη εργασία και οι στρεβλώσεις στα εργασιακά κυριαρχούν, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προτάσσει μέτρα για την ενίσχυση της εργασίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, με επίκεντρο τη νέα γενιά:
✅ Καθορισμός του κατώτατου μισθού από τους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
✅ Απελευθέρωση τριετιών, ώστε οι αμειβόμενοι με τις κατώτερες αποδοχές να εξελίσσονται μισθολογικά.
✅ Να κηρυχθούν υποχρεωτικές οι κλαδικές συμβάσεις.
✅ Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για την πλήρη και ισομερή εφαρμογή των Νόμων και των Συμβάσεων στους εργασιακούς χώρους και την πλήρη κατοχύρωση των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
✅ Κίνητρα για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση (50.000 για νέους έως 29 ετών και 50.000 για μακροχρόνια άνεργους).
✅ Ρήτρα απασχόλησης. Σύνδεση της ανάπτυξης και των επενδύσεων με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
✅ Φοροαπαλλαγές για νέες θέσεις εργασίας. Να υπολογίζεται ως έξοδο που θα εκπίπτει της φορολογίας η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με συντελεστή αυξημένο κατά 30%, για τα πρώτα 2 χρόνια.
✅ Αντιμετώπιση των διακρίσεων. Στήριξη των εργαζόμενων γυναικών. Προστασία των δικαιωμάτων της μητέρας. Οι άδειες λοχίας δεν θα μείνουν στα χαρτιά και όταν επιστρέφει η γυναίκα θα ξαναβρίσκει τη θέση της. Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
Μαζί διεκδικούμε το μέλλον!

Κοινοποίηση